Skip to Content

Zwemmen in domein Nieuwdonk kan vanaf vrijdag 21 augustus opnieuw vanaf 10 uur

Provinciaal domein Nieuwdonk in Berlare past de zwemtijden opnieuw aan vanaf vrijdag 21 augustus. Zwemmen kan dan van 10 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds.

"De maximumcapaciteit van 1500 bezoekers wordt de komende weken wel aangehouden. Ook is het dragen van een mondmasker nog steeds verplicht in het domein, behalve bij wateractiviteiten en aan tafel bij de horeca. Bij een nieuwe hittegolf kan beslist worden om de openingsuren opnieuw aan te passen."

gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Domein Nieuwdonk sloot van 9 tot en met 13 augustus op bevel van de burgemeester van Berlare omdat een overrompeling van mensen tijdens de hittegolf voor onveilige situaties zorgde. De gemeente Berlare besliste vorige week dat Nieuwdonk van 14 tot en met 20 augustus dagelijks kon openen vanaf 13 uur. Deze maatregel wordt niet verlengd en het domein kan vanaf vrijdag 21 augustus dus opnieuw open volgens de normale regeling.

Meer informatie over de corona-maatregelen op Nieuwdonk vind je via de website van Nieuwdonk.

Contacteer ons
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent