Zwemmen in de Oost-Vlaamse recreatiedomeinen? Plan je bezoek!

Koop tickets op voorhand en breng je identiteitskaart mee

Het warme weer lokt veel bezoekers naar de recreatiedomeinen van Provincie Oost-Vlaanderen. In De Ster, Nieuwdonk en De Gavers kan je zwemmen in de zwemvijvers met strand. In Puyenbroeck zorgt het buitenzwembad voor waterplezier. Vorig weekend waren de zwemzones van de domeinen snel volzet en ook komend weekend verwachten de domeinen een grote drukte. De Provincie benadrukt daarom het belang van een goed gepland bezoek.

Koop tickets vooraf

De ticketverkoop voor warme dagen gaat snel, dus we raden aan om er op tijd bij te zijn. Zo vermijden bezoekers dat ze zich nodeloos verplaatsen of staan aan te schuiven in de hitte. Mensen die zonder ticket aankomen op de domeinen kunnen voor een gesloten kassa staan. Op de webshop is het resterende aantal tickets te zien. 

Breng je identiteitskaart mee

Daarnaast is het noodzakelijk om de identiteitskaart bij te hebben als je wil zwemmen. Om toegang te krijgen tot de zwemzones moeten bezoekers ouder dan 12 jaar sinds 1 juni hun identiteitskaart verplicht laten inlezen. Een rijbewijs of ander document is niet geldig als identificatie. Kinderen onder de 12 jaar moeten vergezeld zijn van een meerderjarige.

Raadpleeg sociale media en communicatie ter plaatse

Hou de sociale media van de domeinen in de gaten. Beslis je toch de dag zelf om naar een provinciaal domein te gaan, raadpleeg dan even de Facebookpagina van het domein in kwestie. Als de zwemzone volzet is, wordt het daar meteen gemeld.

Al op de parking, maar ook aan de ingang, in de wachtrij en aan de kassa van het domein wordt duidelijk aangegeven of de zwemzone al dan niet volzet is en wat de toegangsvoorwaarden zijn. 

Wees geduldig, hoffelijk en geniet van je bezoek

De medewerkers doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat iedereen een fijne tijd beleeft en verkoeling vindt op de provinciale recreatiedomeinen. Bij dit warme weer kan het heel druk zijn en kunnen de wachttijden oplopen. Plan je bezoek om teleurstellingen te vermijden en ga respectvol om met medewerkers en andere bezoekers. En geniet vervolgens met volle teugen van je bezoek.

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Peter Cornelis directie Recreatiedomeinen
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Peter Cornelis directie Recreatiedomeinen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent