Zorg dat je goed voorbereid begint aan je verbouwing!

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen geeft advies aan Oost-Vlamingen die hun verbouwingen op een duurzame manier willen aanpakken. Dat betekent energieverbruik naar beneden halen en rekening houden met een leefbare woonomgeving, maar ook meer wooncomfort en een hogere vastgoedwaarde. Door van bij het begin van het proces vooruit te kijken, een plan te maken en doordacht te kiezen, realiseer je stapje voor stapje jouw droomhuis.

Kaat* uit Lochristi kreeg in maart 2018 bezoek van onze renovatieadviseur. “Wij kregen een duidelijke, uitgebreide en betrouwbare uitleg waarmee we zeker verder aan de slag kunnen. Het is een aanrader voor elke verbouwer.”

De adviseur bekeek samen met hen het voorstel van de aannemer. De plannen zaten al goed in elkaar met duurzame materialen en isolatie volgens de normen. Na het advies werd besloten om het hoogrendementsglas toch te vervangen door driedubbele beglazing. In september 2018 starten hun werken effectief.

Ondertussen gaven onze adviseurs reeds meer dan 1 130 adviezen aan huis.

“Een mooi aantal dat het succes van het renovatieadvies aan huis bewijst”, zegt gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor Milieubeleidsplanning, Milieu- en natuurvergunningen en Natuureducatie. “We bieden dit aan voor alle Oost-Vlamingen die willen renoveren en meer willen weten over isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie of duurzame materialen. De adviseur spreekt met jou af op de werf. Zo krijg je advies dat perfect op maat is.”

Wil je ook graag renovatieadvies aan huis? Surf naar www.bouwwijs.be/renovatieadvies en vul digitaal jouw aanvraag in. Een medewerker neemt contact met je op voor een afspraak.

Ook voor korte vragen rond duurzaam bouwen en verbouwen kan je terecht bij het Steunpunt. Mail naar dubo@oost-vlaanderen.be of bel op het nummer 09 267 78 07.

Het renovatieadvies aan huis wordt mee gefinancierd vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling via het project See2Do! binnen het grensoverschrijdend Interreg V A samenwerkingsprogramma Vlaanderen-Nederland. Meer info: www.grensregio.eu.

 

* Kaat is een fictieve naam omdat ze graag anoniem wil blijven

Contacteer ons
Jozef Dauwe gedeputeerde bevoegd voor Milieubeleidsplanning, Milieu- en natuurvergunningen en Natuureducatie
Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen
Jozef Dauwe gedeputeerde bevoegd voor Milieubeleidsplanning, Milieu- en natuurvergunningen en Natuureducatie
Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 528 948 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 juli 2020Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent