Zomerse pop-upbar Villa Picar op provinciaal domein Den Blakken

Vanaf 30 juni tot en met 13 augustus opent met Villa Picar een zomerse pop-upbar in het provinciaal domein Den Blakken in Wetteren. De bar komt in en vooral ook rond de villa waar tot voor enkele jaren Villa Wetthra in was gevestigd.

Ben De Kestelier en Sofie Verstraeten van de voormalige tapasbar Bar Picar hebben van de Provincie de sleutels van de villa in handen gekregen voor de organisatie van een zomerse uitbating. Behalve van de zon, geniet je er van een drankje en tapas, terwijl kinderen zich kunnen uitleven op het grote grasterrein.

"Met de exploitatie van een zomerse pop-upbar willen we aantonen dat er een mooie toekomst is weggelegd voor horeca-uitbating op Den Blakken. Het is geen geheim dat we ook in de toekomst een horecazaak willen onderbrengen in de villa. Deze zomer wordt Villa Picar de ideale locatie voor de start of een tussenstop van een fiets- of wandeltocht. Jong en oud kan er bovendien genieten van heel wat fijne activiteiten en optredens." 

gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Activiteiten 

Er is een goed gevuld programma met onder andere een brocante & vintagemarkt, oldtimermeeting, pulled pork-bbq, een petanquetoernooi en een zomerse picknick in de tuin.

Ook wordt aan lokaal talent de kans geboden zich voor te stellen aan het publiek via live optredens en dj sets. Op donderdag kan je vanaf 18 uur genieten van een openluchtfilm (Cinema paté). Wie van yoga houdt kan er terecht op 8, 23, 30 juli en 8 augustus om 10 uur voor een yogasessie.

Villa Picar is open van maandag tot vrijdag van 14 tot 23 uur. Op zaterdag en zondag van 11 tot 23 uur.

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Pieter Debaets domeinbeheerder, Provinciaal domein Den Blakken
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Pieter Debaets domeinbeheerder, Provinciaal domein Den Blakken
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent