Skip to Content

Zomerse activiteiten voor de hele familie in de Oost-Vlaamse provinciale domeinen

Wie deze zomer in Oost-Vlaanderen vertoeft, hoeft nooit ver te lopen voor een gevarieerd aanbod aan ontspanning voor de hele familie. Vanaf 1 juli zijn zowat alle attracties en activiteiten van de Oost-Vlaamse provinciale domeinen opnieuw toegankelijk. Bezoekers nemen voor vertrek best wel eerst een kijkje op de website of sociale media van het domein. Voor sommige activiteiten is reserveren immers verplicht of gelden er specifieke coronamaatregelen.

"Het belooft een mooie zomer te worden. We zijn daarom opgetogen dat de provinciale domeinen ondanks de coronamaatregelen toch een mooi en divers zomeraanbod hebben. We rekenen wel op onze bezoekers om zich aan de geldende coronaregels te houden, zodat we ons aanbod voor de rest van de zomer kunnen blijven behouden."

gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Waasland: waterrecreatie in De Ster en Puyenbroeck

Zwemmen in domein De Ster in Sint-Niklaas kan vanaf nu al. De zwemvijver wordt opgedeeld in verschillende zones, met een aangepaste capaciteit per zone. Neem een kijkje op de sociale media van het domein of de zwemzone volzet is of niet. De waterfietsen, de roeiboten en de waterglijbanen zijn opnieuw open vanaf de zomervakantie. Aquapark Jump, de gigantische springkussens op het water, is ten laatste op 1 juli toegankelijk.

Wie liever op het droge blijft, kan minigolfen of genieten van een terrasje aan de vernieuwde beachbar. Voor kinderen is vanaf juli ook nog het go-cartsparcours open. De speeltuinen, het luchtspringkussen en de kinderboerderij waren al opnieuw toegankelijk.

Ook domein Puyenbroeck in Wachtebeke draait bijna opnieuw op volle capaciteit. Zwemmen kan er vanaf de zomervakantie in het buitenzwembad, mits reservatie op de website. Het binnenzwembad blijft voorlopig nog gesloten.

Aan de andere kant van het domein kunnen bezoekers opnieuw de vijver op met pedalo's. De bootjes blijven nog even op het droge. Voor kinderen opent het verkeerspark op 1 juli. De speeltuinen, het speelbos, de minigolf en fietsverhuur waren al enkele weken opnieuw toegankelijk. Wie het domein al wandelend wil verkennen, kan de gratis bomen- of letterzoektocht doen. Het net geopende Opkikkerpad is een aanrader om de zintuigen even tot rust te laten komen. Het treintje doorheen het domein rijdt nog niet.

Domein Puyenbroeck werkt ook aan een alternatief coronaproof zomerprogramma. Meer info volgt binnenkort.

Vlaamse Ardennen: kindernamiddagen in De Gavers

Op 1 juli opent het zwembad van De Gavers in Geraardsbergen opnieuw de deuren. De zwemvijver was al enige tijd open, maar met de start van de zomervakantie kunnen bezoekers er nu ook opnieuw kajakken, kanoën en waterfietsen. Het WoW-waterpark met opblaasbare attracties opent ten laatste op 1 juli. Enkel het Gaverveer zal deze zomer wellicht niet uitvaren.

Voor kinderen is er op het droge de speeltuin, het go-cartsparcours en de trampolines. Ook een potje lasershooten kan opnieuw.

In juli en augustus gaan de traditionele kindershows op woensdagnamiddag door. Het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven kan telkens vanaf een week vooraf.

Alle activiteiten, de kindershow en een plekje op het strand zijn op voorhand te reserveren via de website.

Het Meetjesland: nieuwe cafetaria in Het Leen, sportkampen in De Boerekreek

Verkoeling zoeken op hete zomerdagen kan het best in een bos. Domein Het Leen in Eeklo heeft ruim 30 km wandel- en fietspaden. Voor kinderen is er de jaarlijkse 'Schatten van Vlieg'-zoektocht. Uitblazen kan met een drankje in de vernieuwde cafetaria. Het bosinfocentrum is open met uitzondering van de permanente tentoonstelling.

Domein De Boerekreek in Sint-Laureins is de ideale uitvalsbasis voor een wandeling of fietstocht. Maar wie dat tijdens de zomermaanden wil doen, komt best in het weekend. Tijdens de week worden sportkampen georganiseerd. Om contact tussen kinderen en andere bezoekers te vermijden, blijven bezoekers op weekdagen dus best weg van het sportcentrum zelf. Om die redenen zijn ook alle gebouwen, het sanitair, het binnenplein en de speeltuin niet toegankelijk voor bezoekers in juli en augustus.

De Leiestreek: nieuw cafetaria en Tai Chi in De Brielmeersen

In domein De Brielmeersen, net buiten het stadscentrum van Deinze, begint de zomervakantie met de opening van de nieuwe cafetaria. Wie een terrasje wil doen met zicht op de speeltuin is daar aan het goede adres. Samen met de cafetaria gaat ook de minigolf terug open.

De maandelijkse natuurwandelingen, die een tijdlang stopgezet zijn wegens het coronavirus, worden weer opgepikt vanaf zondag 5 juli. Ook de lessen Tai Chi, op 4 zondagen deze zomer, kunnen in openlucht plaatsvinden.

Scheldeland: afkoelen in Nieuwdonk

Zwemmen in domen Nieuwdonk in Berlare kan vanaf 1 juli. De brasserie opende half juni opnieuw de deuren. Ook de speeltuin is er opnieuw toegankelijk.

Contacteer ons
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Peter Cornelis Directie Recreatie
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Peter Cornelis Directie Recreatie
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 556 942 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 augustus 2022Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent