Schatten van Vlieg op 4 Oost-Vlaamse locaties

Tijdens de zomervakantie van 2017 kunnen kinderen op zoek gaan naar de schatten die Vlieg heeft verstopt, ook in provinciale domeinen, musea en centra.

Kinderen van 3 tot en met 12 jaar kunnen op verschillende plekken in Oost-Vlaanderen gratis spannende, leerrijke en vooral geurige opdrachtjes doen om zo de schatkist te vinden. Dit jaar is het thema namelijk ‘ruiken’ en moeten kinderen dus hun neus gebruiken om de locaties, collecties, ... te ontdekken.

“Deelnemen aan de Schatten van Vlieg is een ideale manier om kinderen van jongs af aan in contact te brengen met erfgoed.” 

Gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor Cultuur

 

Provinciaal Domein Het Leen (Eeklo)

Volg de speurtocht in het arboretum. Herken jij een boom aan zijn geur? Wat ruik je het liefst? Hoe zou je de geur van een plant beschrijven? Ontdek het samen met Vlieg onderweg in het museum van bomen en struiken. Na een boeiende fotozoektocht tussen bloeiende planten kom je terug in het bosinfocentrum. Daar krijg je de gouden tip waarmee je de schatkist kan vinden.

De zoektocht naar de schatkist van Vlieg in Het Leen begint en eindigt in het bosinfocentrum en je kan ten laatste om 15 uur starten met je zoektocht.

Deze activiteit speelt zich zowel buiten als binnen af.

De toegang tot het domein en de zoektocht zijn gratis.

Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo

 

Mola, Provinciaal Molencentrum (Wachtebeke)

Wie is een echte molenaar én een speurneus? Ga op zoek naar de schat aan de hand van een leuke zoektocht door het museum. Laat je onderdompelen in de molenwereld en ontdek de schatkist van Vlieg.

Zowel de toegang als de Vliegactiviteit zijn gratis.

Deze speurtocht vindt binnen plaats.

Puyenbrug 5, 9185 Wachtebeke

 

Provinciaal Archeologisch Museum (pam) Ename

Ruik jij wat ik ruik? Heeft een kleur ook een geur? Ruikt angst? Bedenk zelf een reeks uitdrukkingen over geur en wat je neus daarmee te maken heeft. Spring deze zomer binnen bij pam Ename om te testen of je reukorgaan je kan helpen om de schatkist te vinden. Kriebels! Ruiken! Zoeken!

Zowel de toegang als de Vliegactiviteit zijn gratis voor kinderen. De begeleidende volwassenen betalen 1,25 euro per persoon.

Bezoek ook de Vliegpartners in Oudenaarde: de bib, het MOU en het Erfgoedcentrum.

Lijnwaadmarkt 20, 9700 Oudenaarde (Ename)

 

Provinciaal Erfgoedcentrum (Ename)

Vlieg heeft een schat verstopt in de nieuwe expo ‘Oude liefde'. Vlieg werkte hiervoor samen met monumentenwachters en archeologen en controleert het erfgoed bij hoog en bij laag. Om de schat te vinden, moet je niet alleen een scherpe neus hebben, je moet ook klimmen, puzzelen, molens opzeilen en ontwerpen tekenen. Een hele kluif!

Zowel de toegang als de Vliegactiviteit zijn gratis.

Deze activiteit vindt binnen plaats.

Bezoek ook de Vliegpartners in Oudenaarde: de bib, het MOU en het pam Ename.

Lotharingenstraat 1, 9700 Oudenaarde (Ename)

 

Meer info:

www.oost-vlaanderen.be/vlieg

Contacteer ons
Jozef Dauwe gedeputeerde voor Cultuur en Erfgoed
Els Otte beleidsmedewerker cultuur
Jozef Dauwe gedeputeerde voor Cultuur en Erfgoed
Els Otte beleidsmedewerker cultuur
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1.516.615 inwoners*, 2.982 km², 60 gemeenten en 6 arrondissementen: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 januari 2019Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent