Winters activiteitenaanbod in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen valt er in de winter vanalles te beleven. Ontdek het magisch winter wonderland! Kleed je warm, trek je wandelschoenen aan en ga op avontuur in de bossen of domeinen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Of doe mee aan een van de (gratis) activiteiten.

Leuk voor families en kinderen

Activiteiten in de domeinen

 Een historische uitstap

  • Pam Ename sluit eind 2023 na 25 jaar definitief de deuren. Bezoek nog dit jaar voor een laatste keer het gezellige Huis Beernaert met o.a. het Vlaamse topstuk de kromstaf.
  • Archeocentrum Velzeke kreeg onlangs het goede nieuws dat één van hun collectiestukken erkend is als Vlaams Topstuk, nl. de Merovingische schijffibula van Beerlegem. Bewonder dit prachtige juweel en nog véél meer in de erfgoedsite in Velzeke
  • Volg een bakworkshop in Mola Molencentrum, of maak een wandeling langs de buitententoonstelling van molens
  • Bezoek de tentoonstellingen in de meesterwoning en de houten loods van Scheepswerven Baasrode. Of maak een wandeling in het dorp van Baasrode langs deze Erfgoedsprokkel
  • De reizende tentoonstelling 'Bult in zicht' over middeleeuwse mottekastelen staat van 13 november tot en met 13 december in Erpe-Mere, van 16 december tot en met 24 januari in Wijtschate en van 28 januari tot en met 28 februari in Beveren.
  • Maak een wandeling langs waardevolle gebouwen en historische locaties met de Erfgoedsprokkels. Zeker de kerken zijn tijdens de eindejaarsperiode extra de moeite waard met hun mooie versiering.

Een fikse wandeling 

Het volledige aanbod en extra info vind je via oost-vlaanderen.be/winter

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Riet Gillis gedeputeerde voor Natuur en Milieu
Tine Depré directie Recreatiedomeinen
An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Riet Gillis gedeputeerde voor Natuur en Milieu
Tine Depré directie Recreatiedomeinen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent