Wind in de zeilen op Vlaamse Open Molendag

Zondag 28 april

Zondag 28 april is het Vlaamse Open Molendag. Breng een bezoek aan de prachtige molens van Provincie Oost-Vlaanderen: laat de molenaar of molengids vertellen, geniet van demonstraties en proef van het lekkers. Of bezoek een van de andere Oost-Vlaamse molens. De activiteiten zijn gratis en reserveren is niet nodig. De molens liggen ook in een prachtig fiets- en wandellandschap.

“Met de voorspelde wind belooft het een boeiende Vlaamse Open Molendag te worden! Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen zet heel sterk in op het behoud van historische wind- en watermolens. Dat kan het beste door de molens te doen draaien en malen, en mensen ervoor te enthousiasmeren. En dat is precies wat we zondag gaan doen!”

​gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Erfgoed

Het volledige programma van de Vlaamse Open Molendag vind je via www.oost-vlaanderen.be/molendag.

Is een molen voor jou niet toegankelijk? Ontdek de molens van thuis uit via onze Erfgoedsprokkels of via de filmpjes op onze website.

Zeker een bezoekje waard...

Fauconniersmolen in Oordegem (Lede)

Vrij bezoek met molenaars(gidsen) en maaldemonstraties. 

Meuleken ’t Dal in Zingem (Kruisem)

Vrij bezoek met molenaars(gidsen) en maaldemonstraties.

Roomanmolen in Sint-Pauwels (Sint-Gillis-Waas)

Vrij bezoek met rondleiding door molenaars(gidsen) en maaldemonstraties. Koop er je gemalen biospeltmeel of geniet op het terras van heerlijke lokale biertjes.

De molensite (inclusief sanitair) en het gelijkvloers van de molen zijn toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Windekemolen in Balegem (Oosterzele)

Vrij bezoek met molenaars(gidsen) en maaldemonstraties. Laat je verleiden door heerlijke ‘muldershosties’, gebakken met het beste meel ter wereld, bij een lokaal biertje of sapje.

Zwalmmolen in Munkzwalm (Zwalm)

Maaldemonstraties: het waterrad van de Zwalmmolen kan opnieuw de molenstenen aandrijven! Ondertussen kan je proeven van vers gebakken ‘muldershosties’.

Het gelijkvloers (inclusief sanitair) is volledig toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens, maar verschillende zones zijn hobbelig.

An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed
Ide Manteleers Mola Molencentrum

 

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent