Wijlegempad Zwalm zorgt voor veilige fietsverbinding naar station dankzij subsidie Provincie

Dinsdag 19 december 2017 — De gemeente Zwalm opende vandaag het Wijlegempad en realiseerde met de aanleg ervan een veilige fietsverbinding tot het station. 

Voor de aanleg van het fietspad en het voorzien van openbare verlichting kon de gemeente Zwalm rekenen op een Provinciale subsidie van 66 513,45  EUR. 

Door de dichte lintbebouwing op de Zuidlaan nabij het station was er geen ruimte om veilige fietspaden aan te leggen. Het Wijlegempad biedt de fietser nu een veilige parallelle verbinding. Bijkomend kunnen fietsers van de kernen Sint-Denijs-Boekel en Sint-Blasius-Boekel de Zuidlaan mijden en op een veilige manier aansluiten op de stationsomgeving.

"De lokale functionele fietsroutes vervolledigen het bovenlokaal netwerk op gemeentelijk niveau. Het Lokaal Functioneel Fietsnetwerk (LFF) richt zich op doelgerichte verplaatsingen van minder dan 5 km naar het werk, de school, haltes openbaar vervoer, de winkel, het sportcentrum en vrije tijd in het algemeen. De Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt de realisatie van lokale fietsverbindingen met een subsidie van 40%."

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor mobilieit

Peter Hertog Gedeputeerde voor mobiliteit at Provincie Oost-Vlaanderen
dienst Mobiliteit Provincie Oost-Vlaanderen