Week van de Provinciedomeinen. Beestig avontuurlijk

Vlaamse provinciedomeinen tonen hun sterke troeven aan het grote publiek

Van 10 tot 17 april vindt de eerste Week van de Provinciedomeinen plaats. Tijdens deze week tonen de Vlaamse provinciedomeinen hun sterke troeven aan het grote publiek. Het programma vertrekt vanuit de eigenheid van elk provinciedomein, aangevuld met een specifiek activiteitenprogramma onder de noemer ‘avontuur’. Verschillende domeinen uit alle Vlaamse provincies nemen deel. Meer dan 100 activiteiten worden speciaal voor deze week georganiseerd. 

Ook de Oost-Vlaamse provinciale domeinen Het Leen in Eeklo, Puyenbroeck in Wachtebeke,  De Gavers in Geraardsbergen, De Roomacker in Tielrode en provinciaal sportcentrum De Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo doen mee. 

We zetten met veel plezier onze provinciale domeinen extra in de kijker tijdens deze week met heel wat activiteiten voor groot en klein zoals o.a. een blotevoetentocht, yogalessen, bushcraft, kinderanimatie, huifkarrentocht, snag golf, arrowbattle, padel, mountainbike,  ...  kortom, te veel om op te noemen! " 

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor de domeinen

Meer info is hier te vinden. 

Contacteer ons
Peter Hertog gedeputeerde voor de domeinen, Provincie Oost-Vlaanderen
Luc Derudder directeur sport en recreatiedomeinen, Provincie Oost-Vlaanderen
Peter Hertog gedeputeerde voor de domeinen, Provincie Oost-Vlaanderen
Luc Derudder directeur sport en recreatiedomeinen, Provincie Oost-Vlaanderen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1.516.615 inwoners*, 2.982 km², 60 gemeenten en 6 arrondissementen: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 januari 2019Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent