Provincie Oost-Vlaanderen neemt deel aan de Week van de Provinciedomeinen

Natuurlijk genieten

Van 9 tot 15 april 2018 is het de Week van de Provinciedomeinen. De vijf Vlaamse Provincies zetten met dit gezamenlijk evenement de Provinciale domeinen in de kijker.

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor Recreatiedomeinen: "Onder de gemeenschappelijke noemer ‘Natuurlijk genieten’ tonen de domeinen hun troeven aan het publiek. In alle Provincies samen zijn er tijdens de Week van de Provinciedomeinen meer dan 100 activiteiten te beleven, voor jong en oud. Bovendien valt de Week van de Provinciedomeinen in de tweede week van de Paasvakantie zodat iedereen, alleen, met partner en/of met (klein)kinderen, al het leuks in de domeinen kan ontdekken."

In Oost-Vlaanderen staat er een pak te beleven, meer info over de activiteiten vind je hier.

De Oost-Vlaamse Provinciale domeinen die meedoen zijn: Het Leen in Eeklo, Puyenbroeck in Wachtebeke, De Ster in Sint-Niklaas, De Gavers in Geraardsbergen, De Brielmeersen in Deinze, Den Blakken in Wetteren, Het Hospicebos in Nazareth, het Gentbos in Merelbeke, Huysmanhoeve in Eeklo, het provinciaal centrum De Boerekreek in Sint-Laureins en het overstromingsgebied Drooghout in Moortsele.

Contacteer ons
Peter Hertog gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 528 948 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 juli 2020Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent