Skip to Content

Week van de Markt plaatst marktkramers en marktbeleving in de kijker

4 tot 10 oktober 2021

Van de 60 Oost-Vlaamse gemeenten hebben er 49 een wekelijkse markt. Dat men daar altijd lokale, verse en kwalitatieve waar koopt, wordt in de kijker gezet tijdens de Week van de Markt van 4 tot 10 oktober. Op de markt van Dendermonde wordt vandaag de promotiecampagne, een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen en de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen, afgetrapt.

Met dit initiatief brengen de Provincie Oost-Vlaanderen en de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) het lokaal shoppen onder de aandacht. De campagne wil consumenten overtuigen om hun aankopen te doen op de markt en zo de toekomst voor de sector verzekeren. Het is ook de ideale gelegenheid om werk te maken van een nog betere samenwerking tussen marktkramers, detailhandelaars, horeca-uitbaters en lokale besturen.

"De openbare markt bestaat in onze contreien sinds de middeleeuwen en heeft zich natuurlijk stelselmatig aangepast aan onze veranderende levensstijl. Door de komst van de winkels en – meer recent – het online shoppen, ervaren de markten steeds meer concurrentie. Maar ze blijven bijzonder relevant! In de eerste plaats nemen ze nog altijd een belangrijke economische rol op. Maar ook hun sociale functie mag niet onderschat worden; de markten zijn een echte ontmoetingsplaats voor lokale inwoners. De gezelligheid die een markt met zich meebrengt, dat doet, nu meer dan ooit, goed!"

gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Middenstand

 

Spaaractie met mooie prijzen

Tijdens de ‘Week van de Markt’ gaat er dit jaar extra aandacht naar de beleving en de gezelligheid op en rond de markt met speciale acties. En er valt ook wat te winnen!

Wie aankopen doet op de markt, kan stempels verzamelen. Drie stempels bij drie verschillende marktkramers, zorgen voor een volle spaarkaart. Hiermee  maakt de bezoeker kans op leuke prijzen geschonken door de stad of gemeente en de marktkramers. De Provincie Oost-Vlaanderen geeft daar bovenop ook een 12-tal prijzen, waaronder:

  • 2 x weekendje weg in Oost-Vlaanderen
  • 2 x etentje bij ambassadeur Lekker Oost-Vlaams
  • pakketten met Oost-Vlaamse en Fair Trade producten

De week volgend op de ‘Week van de Markt’ worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de lokale marktdag. Welke prijzen men kan winnen, vindt men terug op de gemeentelijke en provinciale website.

Alle informatie over de ‘Week van de Markt’ in jouw gemeente is te raadplegen via www.doelokaal.be/markten.

Deze 37 Oost-Vlaamse gemeenten nemen deel aan de ‘Week van de Markt’: Aalst, Assenede, Beveren, Brakel, Buggenhout, Deinze, Denderleeuw, Dendermonde, Destelbergen, Eeklo, Gavere, Gent, Geraardsbergen, Haaltert, Hamme, Kruibeke, Kruisem, Laarne, Lede, Lievegem, Lokeren, Maldegem, Melle, Merelbeke, Nazareth, Ninove, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Gillis-Waas, Sint-Lievens-Houtem, Temse, Waasmunster, Wetteren, Zelzate, Zottegem en Zulte.

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Middenstand
Liva Goedertier dienst Economie, Europese en Internationale samenwerking
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Middenstand
Liva Goedertier dienst Economie, Europese en Internationale samenwerking
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent