Skip to Content

Week van de Markt plaatst marktkramers en marktbeleving in de kijker

Op zondag 4 oktober is de eerste promotiecampagne rond de ‘Week van de Markt’ voorgesteld op de zondagsmarkt van Wetteren. De campagne, die loopt van maandag 5 tot en met zondag 11 oktober, is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen en de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen.

Breed gedragen door gemeenten

26 Oost-Vlaamse gemeenten nemen deel aan de ‘Week van de Markt’ (Aalst, Assenede, Deinze, Dendermonde, Eeklo, Gavere, Gent, Geraardsbergen, Haaltert, Hamme, Kruisem, Lede, Melle, Merelbeke, Nazareth, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Gillis-Waas, Sint-Lievens-Houtem, Temse, Waasmunster, Wetteren, Zelzate, Zottegem en Zulte). Een groot succes in tijden van corona en een duidelijk signaal om de openbare markten terug onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

"Met deze actie willen we de marktkramers en de beleving rond het wekelijkse marktgebeuren in de kijker zetten. Jong en oud moeten deze economische ontmoetingsplaats (her)ontdekken."

gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Middenstand

Spaarkaart- en wobbleractie

Aan de ‘Week van de Markt’ is een spaaractie verbonden waarbij de marktbezoekers stempels verzamelen door aankopen te doen op de markt. Wie een volle spaarkaart deponeert in de wedstrijdurne maakt kans op een mooie prijs. De week volgend op de ‘Week van de Markt’ zullen de winnaars worden bekendgemaakt tijdens de lokale marktdag. De prijzenpot wordt door de gemeente zelf samengesteld. De inhoud ervan kan men raadplegen op de gemeentelijke en provinciale website.

Daarnaast zullen er aan de marktkramen van sommige deelnemende gemeenten wobblers worden bevestigd met daarop de hashtag #doelokaal. Marktbezoekers kunnen ook prijzen winnen door een foto te nemen bij deze wobblers, in te checken op de marktlocatie via Facebook of Instagram en de foto te delen met de hashtag #doelokaal.

Het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen en de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen hebben voor de spaarkaart- en wobbleractie een mooie prijzenpot samengesteld. Iedereen die een volle spaarkaart deponeert of meedoet met de wobblerarctie maakt kans op volgende prijzen:

  • 3 x weekendje weg in Oost-Vlaanderen ter waarde van 250 EUR
  • 2 x waardebon ter waarde van 100 EUR voor een etentje bij een ambassadeur Lekker Oost-Vlaams
  • 4 x pakket met Oost-Vlaamse streekproducten ter waarde van 50 EUR

Positief beeld creëren

De marktkramers hopen met dit eerste gezamenlijk initiatief een positief beeld te creëren van de wekelijkse markten. Ze willen consumenten overtuigen om aankopen te doen op de markt en zo een toekomst te verzekeren voor de sector.

De Provincie wil met de ‘Week van de Markt’ het lokaal shoppen onder de aandacht brengen en een nauwere samenwerking realiseren tussen marktkramers, detailhandelaars en horeca-uitbaters.

Alle informatie over de ‘Week van de Markt’ in jouw gemeente is te raadplegen via www.doelokaal.be/markten.

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Middenstand
Liva Goedertier team Economie, Provincie Oost-Vlaanderen
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Middenstand
Liva Goedertier team Economie, Provincie Oost-Vlaanderen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent