Skip to Content

Wandel of fiets mee met Europa Direct

wandeltocht en fietsroutes langs Europese projecten - 26 mei tot 26 juni 2021

Europa Direct Oost-Vlaanderen stippelde zes fietsroutes en een wandeltocht uit langs Europese projecten in Aalst, Dendermonde, Eeklo, Gent, Oudenaarde en Sint-Niklaas. Men kan de fiets- of wandeltocht individueel of in bubbel afleggen tussen 26 mei en 26 juni 2021. Er zijn ook zes plooifietsen, een step én zes manden van het Groot Vleeshuis te winnen.

"Europa Direct Oost-Vlaanderen werd opnieuw geselecteerd door de Europese Commissie als informatiepunt. Om dit te vieren stippelden we verschillende fietsroutes en een wandeltocht uit door de zes Oost-Vlaamse arrondissementen (Gent, Oudenaarde, Sint-Niklaas, Dendermonde, Eeklo en Aalst). Zo krijgt elke burger de kans om kennis te maken met Europa in zijn buurt."

gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking

 

De routes zijn te downloaden op de webpagina van Europa Direct. Meer info over de wedstrijd is ook daar te vinden.

Europa Direct Oost-Vlaanderen is hét aanspreekpunt voor wie meer wil weten over de EU en haar beleid. Het Informatiepunt is al 25 jaar de link tussen de Europese Unie en de burger maar wil vandaag de dag een nog grotere betrokkenheid bij het Europese project voor haar burgers. Het wil dit bereiken door te informeren, sensibiliseren en adviseren over het beleid, de bevoegdheden en de prioriteiten van de EU. Europa Direct luistert naar de verwachtingen van de burgers en kan de EU-instellingen daardoor van feedback voorzien.

Contacteer ons
Riet Gillis gedeputeerde voor Europese samenwerking
Europa Direct Oost-Vlaanderen
Riet Gillis gedeputeerde voor Europese samenwerking
Europa Direct Oost-Vlaanderen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent