Skip to Content

Vijf winnaars van ‘wiki loves heritage’ fotowedstrijd in Oost-Vlaanderen

De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Pamele, een kapel in Nieuwenhove, molen Ter Zeven Wegen in Denderwindeke, het station van Aalst en de apotheek in het Huis van Alijn in Gent zijn de vijf onderwerpen van de vijf winnende foto’s van de fotowedstrijd ‘Wiki loves heritage’ in Oost-Vlaanderen. Hiermee vallen drie fotografen in de prijzen, die op volledig vrijwillige basis foto’s maken voor de populaire online encyclopedie Wikipedia: Benoit Brummer, Johan Allard en Karel Cole. 

“Wikipedia is tegenwoordig de meest populaire encyclopedie, die volledig door vrijwilligers gemaakt wordt. Het is belangrijk dat hier ook erfgoed in opgenomen is. Om dit te bevorderen, was er de fotowedstrijd ‘Wiki loves heritage’. Als Provincie kunnen we dit alleen maar toejuichen. Vandaar dat we zelf ook vijf winnaars aanbrengen. Het zijn vijf goede, encyclopedische foto’s die verschillende soorten Oost-Vlaams onroerend erfgoed tonen,” aldus gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor erfgoed.

Provincie Oost-Vlaanderen bedankt de winnende fotografen met een waardenbon en een boekenpakket. In totaal werden ca. 4600 foto’s geüpload in België in het kader van deze wedstrijd, een 800-tal waren van Oost-Vlaams onroerend erfgoed.

Contacteer ons
Annemie Charlier gedeputeerde voor erfgoed
Nele Bogaert Communicatiecoördinator Directie Erfgoed
Annemie Charlier gedeputeerde voor erfgoed
Nele Bogaert Communicatiecoördinator Directie Erfgoed
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent