Skip to Content

Uitreiking prijzen Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen 2021

persmoment op maandag 20 december 2021 om 13.30 uur

Europa dichter bij de burger brengen is een van de taken waarover het Oost-Vlaamse provinciebestuur zich dagelijks buigt. Met de wedstrijd Europese bibliotheek wil de Provincie, samen met Oost-Vlaamse bibliotheken, de Europese betrokkenheid van haar gemeenten en inwoners vergroten.

De winnende bibliotheek mag de titel 'Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen' twee jaar lang dragen en ontvangt een geldprijs van 5 000 EUR om met Europa gelinkte activiteiten te financieren in 2022. Ook de bibliotheken die als tweede en derde uit de bus komen, ontvangen een geldprijs van respectievelijk 2 000 en 1 000 EUR.

De drie winnende bibliotheken zijn:

1ste plaats (5 000 EUR): Bibliotheek samenwerkingsverband Route42

2de plaats (2000 EUR): Bibliotheek Eeklo.

3de plaats (1000 EUR): Bibliotheek Maldegem

Praktisch

De prijzen worden uitgereikt op 20 december 2021 om 13.30 uur. 

Programma

13.30 uur: Toespraak door gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking

13.35 uur: Uitreiking prijzen

13.45 uur: Mogelijkheid tot interviews met Riet Gillis en de winnaars van de wedstrijd Europese bibliotheek

Plaats: PAC Het Zuid, W. Wilsonplein 2 in Gent. Er is geen parkeergelegenheid op het terrein. Parkeren kan in de ondergrondse parking Gent Zuid (Franklin Rooseveltlaan 3/A, 9000 Gent).

Contacteer ons
Beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking
Beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent