Skip to Content
Trek er op uit tijdens de Week van de Korte Keten - 4 tot 12 mei 2019

Trek er op uit tijdens de Week van de Korte Keten - 4 tot 12 mei 2019

Maak kennis met lekker lokale producten uit je buurt

Van 4 tot 12 mei 2019 vindt in Vlaanderen de Week van de Korte Keten plaats. Ook in Oost-Vlaanderen valt er heel wat te proeven en te ontdekken. 

Alle activiteiten staan op www.weekvandekorteketen.be.

 

Gedeputeerde Leentje Grillaert: “Ondanks de sterke troeven van korte keten vindt slechts een beperkte groep consumenten vandaag de weg naar de lokale producenten in hun buurt. Met de campagne Week van de Korte Keten willen we de lokale hoeve- en streekproducten in de kijker plaatsen en de drempel voor consumenten verlagen."

Een initiatief, waar een enthousiaste groep lokale producenten, organisaties en gemeentebesturen mee achter staat. Samen zijn ze er in geslaagd om in de provincie Oost-Vlaanderen een 100-tal activiteiten te organiseren: van proeverijen en opendeurdagen tot fiets- en wandeltochten en boerenmarkten.

Als je deelneemt aan een actie, ontvang je een boodschappenlijstje als attentie (zolang de voorraad strekt).

Groen van dichtbij op moederdag

Haal op Moederdag (12 mei) een bloemetje of plantje bij een sierteler in je buurt. Verschillende lokale siertelers zetten hun producten in de kijker met de gezamenlijke actie ‘Maak moeder blij met groen van dichtbij’. Neem deel aan deze actie en maak via een fotowedstrijd kans op een waardebon van 30 EUR.

[email protected]

Personeelsleden van de Provincie Oost-Vlaanderen sluiten op vrijdag 10 mei samen de Week van de Korte Keten af met een picknick met hoeve- en streekproducten.

Wat is korte keten?

Wie korte keten zegt, denkt in de eerste plaats aan hoeveverkoop. 87% van de aankopen binnen korte keten vinden plaats op de boerderij. Daarnaast worden ook de automaten, groentepakketten, boerenmarkten en zelfpluktuinen steeds populairder. Consumenten houden er van omdat ze zeker zijn van vers, betaalbaar en kwaliteitsvol voedsel. Tegelijkertijd steunen ze de lokale economie en ontdekken ze het verhaal achter de producten..

 

De Week van de Korte Keten is een organisatie van de vijf Vlaamse Provincies in samenwerking met de Vlaamse Overheid, VLAM en het Steunpunt Korte Keten.

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
Dienst Landbouw & Platteland
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
Dienst Landbouw & Platteland
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent