Toffe en toegankelijke uitstappen in Oost-Vlaanderen tijdens de krokusvakantie

van 10 tot en met 18 februari 2024

De Provincie Oost-Vlaanderen biedt heel wat toffe en toegankelijke activiteiten en uitstappen voor jong en oud aan tijdens de krokusvakantie van 10 tot en met 18 februari 2024. Ontdek op een sportieve of creatieve manier de mooiste plekken in Oost-Vlaanderen.

Erfgoedsite Archeocentrum Velzeke (Zottegem)

Red je Romein: elke namiddag van maandag tot en met zondag kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar drie creatieve workshops volgen in Archeocentrum Velzeke, en ondertussen iets opsteken over de Romeinse tijd. Gratis, maar inschrijven is verplicht. 

Domein De Gavers (Geraardsbergen)

Sportievelingen worden uitgedaagd met drie nieuwe mountainbikeroutes in en rond Geraardsbergen. De groene en blauwe route starten en eindigen in domein De Gavers, en ook bij de rode route kan je aansluiten vanaf het domein. 

Erfgoedsite Mola Molencentrum (Wachtebeke)

In Mola Molencentrum in domein Puyenbroeck is er een gratis zoektocht voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Domein Het Leen (Eeklo)

Speur mee met De Kiekeboes in domein Het Leen in Eeklo en ontrafel het mysterie van de verdwenen Camelia's.

Op 10 februari is er de tiende editie van de trail run van de Cavalopers dwars door het domein. Er zijn verschillende afstanden voor groot en klein.

Domein De Boerekreek (Sint-Jan-in-Eremo)

16 februaridagkamp - ambachtendag. Een toffe beleveing van één dag voor kinderen. Op het programma staan onder meer ponyverzorging, wilgenvlechten en pottendraaien.

Domein Puyenbroeck (Wachtebeke)

14 t.e.m. 16 februari: altijd al eens willen golfen? In de krokusvakantie organiseert Golf Puyenbroeck enkele jeugdstages, zowel voor beginners als voor meer geoefende golfers tot 18 jaar. Je kan inschrijven voor één dag of voor alle dagen.

Domein Nieuwdonk (Berlare)

Op 17 februari is er een nattelaarzenwandeling in domein Nieuwdonk. Trek het avontuur tegemoet in een voor veel mensen onbekend gebied: de Spletters! Schrijf je op voorhand in. 

Domein De Ster (Sint-Niklaas)

Maak een wandeling rond de vijver en volg het interactieve verhalenparcours van Reynaert de vos.

Op 17 februari is het Exact Cross: domein De Ster wordt opnieuw omgetoverd tot de speeltuin van de cyclocrosswereld.

Meer beleven?

Bekijk alle krokusvakantietips in Oost-Vlaanderen via oost-vlaanderen.be/krokus.

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Tine Depré directie Recreatiedomeinen
Nele Bogaert directie Erfgoed & Erfgoedsites
An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Tine Depré directie Recreatiedomeinen
Nele Bogaert directie Erfgoed & Erfgoedsites
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent