Tips voor uitstappen tijdens de krokusvakantie

van 18 tot 26 februari

Tijdens de krokusvakantie kan je op meerdere provinciale sites terecht voor toffe activiteiten en uitstappen met kinderen. Breng een bezoek aan Erfgoedsite Ename, Archeocentrum Velzeke, Mola Molencentrum, Het Leen, Puyenbroeck of de Boerekreek en geniet van gratis workshops, zoektochten, vertellingen, rondleidingen, wandelingen, … Op www.oost-vlaanderen.be/krokus vind je een overzicht van alle activiteiten.

“Omdat de Gezinsbond voor haar Krokuskriebels dit jaar focust op 'buitengewone gezinnen', doet de Provincie extra haar best om zoveel mogelijk drempels te verlagen voor zoveel mogelijk mensen. Ik denk aan personen met een beperking, personen die snel overprikkeld zijn, die het financieel minder breed hebben, ... Sowieso scoren onze provinciale domeinen en erfgoedsites al sterk op dit vlak, en maken we dit zo nog beter bekend bij het grote publiek.”

gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen en Erfgoed

Overzicht krokusactiviteiten

Erfgoedsite Ename: terug naar de Middeleeuwen vanaf 0 tot 16 jaar

  • Volg 'De draad van Liesje' tijdens een ontdekkingstocht in pam Ename. Voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen van 0 tot 12 jaar, óók als er iemand een visuele beperking heeft.
  • 'Ontrafel mysterieuze sporen'. Ga op zoektocht in het Erfgoedcentrum en Ename-dorp. Voor families met tieners van 10 tot 16 jaar, ook als iemand autisme heeft of een mentale leeftijd van 10 tot 16 jaar, of als er een buggy of rolstoel mee is.
  • Maak je eigen middeleeuwse geldbuideltje' tijdens een workshop in pam Ename op woensdagnamiddag 22 februari. Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Op de website van Erfgoedsite Ename vind je extra informatie over activiteiten voor kinderen.

Archeocentrum Velzeke: creatieve workshops en 'Het verhaal van Vlaanderen'

  • Ga tijdens creatieve workshops aan de slag met een link naar de tentoonstelling 'Over vliegen, vallen... en opgraven!'. Bouw vliegtuigen in karton, klei o.l.v. Niels-Jan Tavernier en Lego™ met LegoMaster-archeoloog David Vanhee.
  • Ontdek het Velzeke uit 'Het Verhaal van Vlaanderen' en volg een rondleiding die je tot achter de schermen van het depot brengt.

Reserveren doe je op de website van Archeocentrum Velzeke.

Mola Molencentrum: Japans verteltheater en leuke spelletjes

Surf naar de website van Mola Molencentrum voor meer info over deze gratis activiteiten.

Het Leen: een heus feestjaar met verschillende activiteiten

  • Speur mee met de Kiekeboes’ in een mysterieuze doe-wandeling doorheen Het Leen. Voor families met kinderen van circa 8 tot 12 jaar.

Puyenbroeck: toffe workshops over natuur en veel meer

  • Beleef een dag vol natuur op 19 februari en pluis braakballen uit, doe een bomen- en bladerenzoektocht, maak een mini(n)atuurdorp, knutsel je eigen land-art, doe de 'Wie ben ik?'-zoektocht en vlecht met strokoord. Voor kinderen van 5 tot 15 jaar.
  • Op 22 februari mag je voor één keer buiten de lijntjes kleuren in de workshop ‘Raamtekeningen’. Voor alle leeftijden.

Sterren kijken bij de Boerekreek

  • Ontdek op 24 februari de hemel boven de Boerekreek tijdens een sterrenkijkavond onder begeleiding van Sterrenwacht De Polderster. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

De Ster

  • 22 tot 26 februari: Circus Barones: in de nieuwe show 'Rock the circus' worden artiesten van maar liefst 10 verschillende nationaliteiten verenigd. De voorstelling duurt twee uur.
Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen & Erfgoed
Nele Bogaert directie Erfgoed & Erfgoedsites
Krokusvakantie
Activiteiten tijdens de krokusvakantie van 18 tot 26 februari 2023
Provincie Oost-Vlaanderen
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen & Erfgoed
Nele Bogaert directie Erfgoed & Erfgoedsites
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent