Skip to Content

Tips voor trips tijdens de (verlengde) paasvakantie

Ontdek de provinciale erfgoedsites en recreatiedomeinen

Op verschillende Oost-Vlaamse provinciale erfgoedsites en in de provinciale recreatiedomeinen zijn er tijdens de paasvakantie, van zaterdag 3 tot en met zondag 18 april, tal van leuke activiteiten te beleven voor volwassenen en kinderen.

De Provincie voegde daar een extra weekje aan toe n.a.v. de paaspauze die het Overlegcomité invoerde. Iedereen is dus welkom om ook al volgende week een bezoekje te brengen aan de erfgoedsites en de domeinen. In verschillende domeinen openen op 1 april een aantal attracties, zoals minigolf, pedalo- en fietsverhuur. 

Bezoekers nemen voor vertrek best een kijkje op de website of sociale media van het domein of de erfgoedsite. Voor de meeste activiteiten is reserveren immers verplicht om het aantal bezoekers te beperken of gelden er specifieke coronamaatregelen om het overal veilig en ontspannend te houden.

Bezoekers wordt gevraagd om in de eigen gezinsbubbel te blijven of om buiten met max. 4 personen (kinderen t.e.m. 12 jaar niet meegeteld) samen te komen. (geldende coronamaatregelen Overlegcomité vanaf 27 maart 2021)  

"Met het activiteitenaanbod op de provinciale erfgoedsites en in de provinciale recreatiedomeinen hebben we deze paasvakantie voor elke bubbel wat wils. We hebben een mooi en divers aanbod, binnen en in openlucht, voor mensen zonder en met kinderen. We rekenen op onze bezoekers om zich aan de geldende coronaregels te houden zodat we ons aanbod tijdens de hele paasvakantie kunnen blijven behouden."

An Vervliet, gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen

 

Erfgoedwandelingen en -zoektochten

Op Erfgoedsite Ename kunnen baby’s en peuters op pad met ridder Eiwitje. Voor kinderen tot 12 jaar zijn er opdrachten in de tentoonstelling en een zoektocht met de erfgoedapp. Wie tieners in huis heeft, kan met een kompas en de erfgoedapp op onderzoek langs het Enaamse erfgoed en in het bos t' Ename.

Met de nieuwste Erfgoedsprokkel ontdek je tijdens een wandeling in een prachtig gebied dat er duinen in Heusden zijn. Nog meer erfgoed vind je in De Huysmanhoeve in Eeklo met de Erfgoedkruimel: een boekje vol leuke opdrachten waarmee gezinnen het boerenleven van vroeger ontdekken.

Tentoonstellingen

Even verderop in provinciaal domein Het Leen in Eeklo gaat de reizende tentoonstelling ‘Florient Express. Twee eeuwen Oost-Vlaamse Flora’ van start. Voor gezinnen is er de gelijknamige zoektocht. Nog meer tijdelijke en vaste tentoonstellingen ontdek je op de Erfgoedsite Ename, in het Archeocentrum Velzeke, Mola Molencentrum en de Scheepswerven Baasrode. In Ename opende recent nog een expo over beiaarden.

Paaszoektocht en Paasbox

In provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke zijn er verschillende workshops en is er een paaszoektocht voor gezinnen. Sportievelingen kunnen het nieuwe ‘Puyenbroeck Avontuur’ uittesten met hun bubbel. In De Gavers in Geraardsbergen wordt het jaarlijkse paasevent vervangen door een verrassende Paasbox voor in De Gavers of thuis. De box zit vol lekkers en knutsel-en doe-opdrachten.

Al wandelend de lente opsnuiven

Kinderen enthousiast maken om te wandelen doe je in De Ster in Sint-Niklaas met de nieuwe lentewandeling met doe-opdrachten. Deze loopt tot en met 15 juni. Ook in de andere provinciale bossen en recreatiedomeinen vind je leuke wandelingen, met of zonder opdrachten.

Informeer je voor je vertrekt

In verschillende domeinen kondigt de paasvakantie ook de opening van een aantal attracties aan, zoals minigolf, pedalo- en fietsverhuur. Het provinciebestuur vraagt bezoekers om voor hun vertrek naar een domein steeds de website en sociale media van het domein na te lezen voor informatie rond reserveren, drukte en corona-maatregelen.

Alle info lees je na op www.oost-vlaanderen.be/paasvakantie of volg het Facebookevent “Paasactiviteiten in Provincie Oost-Vlaanderen” om op de hoogte te blijven.

 

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent