Tips voor trips tijdens de paasvakantie op provinciale locaties

Op heel wat Oost-Vlaamse provinciale erfgoedsites en in de provinciale recreatiedomeinen zijn er tijdens de paasvakantie, van zaterdag 1 tot en met zondag 16 april, tal van leuke activiteiten te beleven voor kinderen en volwassenen. In verschillende domeinen openen op 1 april ook een aantal attracties, zoals minigolf, pedalo- en fietsverhuur. 

Paasfeesten en -zoektochten

In Puyenbroeck in Wachtebeke en Erfgoedsite Ename kan men de hele paasvakantie door op zoektocht in het thema van Pasen. In Puyenbroeck krijgen de deelnemende kindjes in ruil voor de juiste oplossing bovendien een zakje paaseitjes. In de Brielmeersen loopt de hele vakantie een paaszoektocht voor wie met de smartphone het domein doorkruist. 

Ook in De Ster in Sint-Niklaas, De Gavers in Geraardsbergen en Erfgoedsite Ename is het paaseieren eten geblazen. Op zaterdag 8 april komt de paashaas naar Ename. Op zondag 9 april kan men paaseitjes zoeken in De Gavers. In De Ster is er op Paasmaandag opnieuw een paaskermis met leuke attracties.   

Voor speurneuzen en ontdekkers

Erfgoedsite Ename komt naar buiten met een heuse escaperoom. Archeolabo escaperoom is ideaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Verder speuren kan ook in Het Leen (Eeklo), met de Kiekeboes. Zij lossen een mysterie op langs een route doorheen het domein van 5 km. Nog in Het Leen ontdekt men tijdens de wandeling ‘Natuur in miniatuur’ 12 creaties van kunstenares Marijke Meersman. 

In de Huysmanhoeve in Eeklo opent op 2 april Expo Pleuranten – Bourgondiërs in het Meetjesland. Op dezelfde dag vindt de ludieke wedstrijd het Sterkste Meetje plaats. In erfgoedsite Scheepswerven Baasrode opent het seizoen met een nieuwe tijdelijke tentoonstelling over de overstroming van 1953 in Vlassenbroek. Voor gezinnen met kinderen is er een opdrachtenblaadje zodat ook kinderen een interessante uitstap beleven. 

Voor de kleinsten

In De Gavers vindt op 1 april de feestelijke opening plaats van de hernieuwde speeltuin. Elke woensdagnamiddag is er ook kindertheater. In Puyenbroeck kan men de hele paasvakantie op bepaalde uren de pasgeboren lammetjes bezoeken. Of ga mee op rondleiding in de kinderboerderij in De Ster. 

Al sportend de lente opsnuiven

In De Gavers sport men de chocolade er weer af tijdens een initiatie muurklimmen of boogschieten. Ook in Puyenbroeck zijn er initiaties kajak en hoogtouwenparcours. Wie liever op de grond blijft, kan mee op een begeleide fietstocht van 36 km tussen de Schelde- en Zwalmvallei. Afspraak hiervoor aan de Kaaihoeve op 16 april.  

Alle info is te vinden op www.oost-vlaanderen.be/paasvakantie

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image

 

An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen

 

 

 

 

 

 

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent