Skip to Content

Tips voor de krokusvakantie

28 februari tot en met 6 maart 2022

Van 28 februari tot en met 6 maart is het krokusvakantie. Er zijn op meerdere provinciale plekken toffe krokusactiviteiten 

Op alle erfgoedsites van de Provincie kan men terecht voor een boeiende uitstap. Ravotten kan in de speelzones van de domeinen en bossen.

Ook voor een wandeling zijn deze domeinen een aanrader. Heerlijke Oost-Vlaamse streekproducten proeven kan in de pop-up van het Groot Vleeshuis in Gent.

 

Overzicht krokusactiviteiten

Kijk op www.oost-vlaanderen.be/krokus voor het volledige aanbod.

Opletten in de bossen en natuurgebieden

De provinciale bossen en natuurgebieden zijn nog niet helemaal opgeruimd na de stormen van 18 en 21 februari. Mogelijks zijn bepaalde wandelpaden nog niet volledig vrij. Wees dus alert als je een bos of natuurgebied bezoekt. We doen het nodige om komende weken alle paden weer veilig te maken. Bezoekers kunnen situaties melden via natuur@oost-vlaanderen.be.

Bovendien is dit het seizoen van de pasgeboren diertjes, dus blijf op de paden!

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Nele Bogaert directie Erfgoed & Erfgoedsites
An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Nele Bogaert directie Erfgoed & Erfgoedsites
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent