Superchill de zomer in met de Provincie Oost-Vlaanderen

Activiteiten en uitstappen voor de hele familie in mei en juni

Woensdag 15 mei 2024 - Provincie Oost-Vlaanderen biedt iedere zomer een rijk en gevarieerd aanbod aan activiteiten en uitstappen voor de hele familie. Maar ook in mei en juni staat er al heel wat op het programma. Voel jij ook al zomerkriebels en kan je niet langer wachten op de grote vakantie? Neem dan zeker een kijkje in het aanbod!

Lekker smullen

Ontdek overheerlijke hoeve- en streekproducten tijdens de Week van de Korte Keten van 18 tot 26 mei. Vind een activiteit in je buurt en proef van (h)eerlijk, lokaal lekkers.

Op donderdag 23 mei van 12 tot 14 uur organiseert de Provincie een Faire boerenmarkt op het Paradeplein van het Provinciehuis in Gent waar je lekkers kan kopen en proeven. Tijdens het shoppen op de markt kan je gezellig genieten van een vleugje live muziek, een faire koffie, een proevertje …

In domein De Gavers in Geraardsbergen kan je van vrijdag 24 t.e.m. zondag 26 mei terecht op het gratis foodtruckfestival SMA(A)K met streetfood uit alle windstreken.

Vier en feest mee

Domein Nieuwdonk viert met 'Nieuwdonk Feest' op zaterdag 25 mei haar 35ste verjaardag, waarvan vijf jaar als provinciaal domein. Kom mee vieren en neem deel aan allerlei sportieve activiteiten op het water en op het land. 

Op zondag 2 juni is er in De Kaaihoeve het gratis gezinsfeest. Kom spelen, knutselen en ontdekken. Zweef in de boomkruinen of plof gewoon lekker neer op het terras!

Maak van Vaderdag een uniek familiemoment op de boerderij of in de serre. Verras papa beestig en geestig op zondag 9 juni (inschrijven noodzakelijk).

Op woensdag 26 juni vindt de 25ste editie van Popeiland plaats in Puyenbroeck. De verjaardagseditie wordt een mix van veel randanimatie en populaire artiesten zoals Camille. Koop alvast je tickets!

Maken, spelen, ontdekken en beleven

Kom naar de zevende editie van de Archeologiedagen van vrijdag 24 tot t.e.m. zondag 26 mei! Drie dagen leuke en gratis activiteiten rond archeologie voor jong en oud in Archeocentrum Velzeke en Scheepswerven Baasrode.

Creatieve geesten, kunstenaars en gedreven ambachtslui toveren de Huysmanhoeve om tot een grote openluchtmarkt tijdens 'Huysmanhoeve maakt' op zondag 26 mei. Laat je verrassen door unieke producten, demonstraties en workshops.

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni ontdek je de verborgen schatten van domein Puyenbroeck tijdens 'Verborgen Puyenbroeck'. In het donker, onder water, achter gesloten deuren… niets blijft verborgen! 

Op zondag 23 juni is het feest in het bos, met 'Speel er op bos': allerlei leuke en gratis activiteiten voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar in domein Het Leen.

Beleef het paard aan De Boerekreek op zondag 30 juni. Deze avontuurlijke dag staat helemaal in het teken van het paard. Daarnaast zijn er nog allerlei andere leuke activiteiten op het programma.

Alle activiteiten

Raadpleeg alle activiteiten en extra info via oost-vlaanderen.be/lente.

An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Landbouw en Platteland
Bastiaan Noré Persverantwoordelijke, Provincie Oost-Vlaanderen

 

 

 

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent