Skip to Content

Stad Aalst ontvangt de Winkelhier Award 2022

Op donderdag 27 oktober kreeg Aalst de trofee ‘Winkelhiergemeente 2022’. Deze prijs wordt uitgereikt door de Provincie Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen aan het bestuur dat het voorbije jaar extra inspanningen heeft gedaan voor de lokale ondernemers.

"Stad Aalst trekt met haar acties Immo Cupido en De Nieuwe Collectie volop de kaart van de startende ondernemer. Tegelijkertijd wordt de leegstand in het centrum aangepakt."

gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Middenstand

Startende ondernemers

Starters worden toegeleid naar een geschikte handelslocatie in het centrum van Aalst. Via individuele begeleiding vanuit de administratie, gaan startende ondernemers, immokantoren en eigenaars van leegstaande panden in gesprek. Voor drie ondernemers is een match gevonden. En dus creëert men tegelijk dynamiek in de straten waar de winkeliers zich vestigen. Bijkomend worden alle startende ondernemers gevraagd het label De Nieuwe Collectie uit te dragen. Via dit label zijn voor de klanten, recreanten en toeristen zichtbaar wie de starters zijn, welke nieuwe adressen er te ontdekken zijn. De jury is dan ook lovend over beide initiatieven: lokaal bestuur Aalst werkt toekomstgericht door pre-starters en starters de nodige aandacht te geven. Aalst doet dit in samenwerking met private partners en via twee visueel sterke campagnes. De leegstand wordt op een positieve manier benaderd. Zowel Immo Cupido als De Nieuwe Collectie worden in 2023 hernomen.

Ook in de medailles

Naast Aalst waren ook Eeklo en Sint-Gillis-Waas genomineerd voor de award. Eeklo kreeg een nominatie voor de campagne Eeklove, waarbij elke Eeklose ondernemer terug te vinden is op Facebook en Instagram, in woord en beeld. Ook de spaarwedstrijd van de voorbije kerstperiode was een succes: 55 deelnemende handelszaken sponsorden een prijs of waardebon. Met zo’n 4 200 ontvangen volle spaarkaarten is een half miljoen EUR uitgegeven bij de Eeklose handel en horeca. 'Koop lokaal' dus op zijn best. In Sint-Gillis-Waas worden op 8 november de LEO’s uitgereikt, een erkenning voor de Leukste Economische Ondernemingen van de gemeente. Meer dan 1 600 inwoners brachten al hun stem uit voor de starter en voor de ondernemer van het jaar. De jeugdverenigingen fotograferen er de winkelvitrines en kiezen de mooiste etalage. Met deze actie bereikt het bestuur van Sint-Gillis-Waas een grote groep van ondernemers en inwoners.

Promofilmpjes

Voor de drie laureaat-gemeenten zijn promofilmpjes gemaakt, waarin de ingediende acties extra in de kijker zijn gezet.

Winkelhier Award

De Winkelhier Award is een initiatief van Provincie Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen. Met de uitreiking van de Winkelhier Award worden innovatieve en creatieve acties uitgelicht en de vele inspanningen van lokale besturen en handelsverenigingen bekroond. Dit jaar dongen 11 Oost-Vlaamse besturen, goed voor een totaal van 17 initiatieven, mee naar de prijs.

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Middenstand
Leentje Grillaert gedeputeerde voor Middenstand
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent