Schatten van Vlieg: zoektochten op prachtige provinciale plekken

Leuke en leerrijke activiteiten voor kinderen die ze samen met de rest van het gezin kunnen beleven. Dat zijn opnieuw de zoektochten naar de Schatten van Vlieg van de Provincie Oost-Vlaanderen deze zomer in juli en augustus. Je ontdekt er de mooiste plaatsen mee verspreid over Oost-Vlaanderen. En het beste van al: ze zijn ook nog eens helemaal gratis. Vind ze allemaal op www.oost-vlaanderen.be/vlieg.

Erfgoedsite Ename (Oudenaarde)

Volg het blotevoetenpad, keer terug in de tijd en laat je prikkelen door alles wat je onderweg tegenkomt! Als je voelsprieten je niet bedriegen, leiden ze jou naar de schatkist van de provinciale Erfgoedsite Ename.

Deze zoektocht is deels binnen in pam Ename en deels buiten in de tuin en het Archeopark. Ze is prima geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor de allerkleinsten is er een aangepast aanbod.

Tip! Wist je dat er in Oudenaarde nog drie andere zoektochten zijn? In Huis Beaucarne in Ename (op zaterdag- en zondagnamiddag), en in Oudenaarde in het MOU en de bibliotheek

>> Meer info vind je op www.erfgoedsiteEname.be/zomervakantie

Natuureducatief centrum De Kaaihoeve (Meilegem-Zwalm)

Een leuke, interessante schattenjacht in de natuurtuin van het provinciaal natuureducatief centrum De Kaaihoeve, een prachtige plek boordevol leven. Na de zoektocht heb je de code om onze schatkist te kraken!

De zoektocht duurt iets meer dan een uur.

Schrijf vooraf in op tel. 055 49 67 96 of via [email protected] om een tijdslot vast te leggen.

>> Meer info vind je op www.uitinvlaanderen.be

Domein De Gavers (Geraardsbergen)

Doe je ogen dicht en ervaar provinciaal domein De Gavers op een andere manier. Ga samen met Vlieg op zoek naar de dieren die verstopt zitten op ons domein. Baan doorheen onze de opdrachten en ontdek de schatkist.

Deze zoektocht is buiten en geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De kleinsten kunnen de zoektocht in het hart van De Gavers volgen, de grotere kiezen voor de 3 km. Starten doe je aan het infopunt naast het zwembad het Gaversbad en cafetaria Restoga (tussen 11 en 15 uur). Inschrijven is niet nodig. 

Tip: combineer je bezoek met andere leuke activiteiten in het domein.

>> Meer info vind je op www.uitinvlaanderen.be

Erfgoedsite Scheepswerven Baasrode (Dendermonde)

Voel je je graag eens leerling-scheepsbouwer? Of voel je meer voor de visserij? Ontdek het langs het opdrachtenparcours op de provinciale erfgoedsite Scheepswerven Baasrode.

Deze speurtocht kan je op weekdagen doen en duurt ongeveer 1 uur.

Tip: combineer het met een wandel- of fietstocht langs de Schelde en/of oversteek met het veer.

>> Meer info vind je op www.scheepswervenbaasrode.be

Natuureducatief centrum Bastion VIII (Dendermonde)

Ook in provinciaal natuureducatief centrum Bastion VIII een leuke, gratis zoektocht!

>> Ik ga op schattenjacht in Bastion VIII

Erfgoedsite Mola Molencentrum (Wachtebeke)

Doe mee aan onze Vlieg-zoektocht met spannende opdrachten en leuke weetjes.

Tip: combineer deze zoektocht in de provinciale erfgoedsite Mola Molencentrum met een bezoek aan domein Puyenbroeck met speeltuin, dierenpark, treintje, restaurant, ...

>> Meer info vind je op www.molamolencentrum.be

Streekcentrum De Huysmanhoeve (Eeklo)

Hoera! In het provinciaal streekcentrum De Huysmanhoeve mag je je handen vuilmaken! Haal je gratis deelnemingsformulier af bij Toerisme Meetjesland op de hoeve. Als een echte Sherlock Holmes trek je over het hele domein, los je onderweg allerlei raadsels op en voer je opdrachten uit. Daarvoor moet je wel vaak voelen en wroeten in je omgeving. Zo kom je op leuke plekjes en ontdek je spelenderwijs dit stukje erfgoed in het Meetjesland.

Tip: Blaas na afloop uit bij een lekker drankje of een ijsje in ons Streekcafé.

>> Meer info vind je op www.uitinvlaanderen.be

Domein Het Leen (Eeklo)

In provinciaal domein Het Leen trek je op speurtocht in het arboretum. Vlieg laat je met handen en voeten kennis maken met de planten van het bomen- en struikenmuseum. Ontdek hoe zacht een boomschors kan zijn, herken bladeren op het gevoel of loop op blote voeten tussen de boomwortels. Een boeiende speurtocht tussen bloeiende planten leid je naar de vindplaats van de sleutel... Veel succes!

De zoektocht naar de schatkist van Vlieg in Het Leen begint en eindigt in het bosinfocentrum. Hou rekening met de openingsuren. Je kan ten laatste om 15 uur starten met je zoektocht.

>> Meer info vind je op www.uitinvlaanderen.be

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Riet Gillis gedeputeerde voor Klimaat en Natuur
Nele Bogaert directie Erfgoed & Erfgoedsites
An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Riet Gillis gedeputeerde voor Klimaat en Natuur
Nele Bogaert directie Erfgoed & Erfgoedsites
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent