Skip to Content
Schatten van Vlieg deze zomer opnieuw in Oost-Vlaanderen

Schatten van Vlieg deze zomer opnieuw in Oost-Vlaanderen

Gratis zomerzoektochten in Oost-Vlaanderen voor gezinnen

'Schatten van Vlieg' zijn gratis zoektochten voor kinderen en hun (groot)ouders tijdens de zomervakantie van 30 juni tot en met 31 augustus 2019. Het thema dit jaar is ‘proeven’, dit is de laatste in een reeks zintuigen. Ook op de domeinen en erfgoedsites van de Provincie Oost-Vlaanderen kan je terecht voor een avontuur, voor het eerst ook in het Provinciehuis in Gent. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar.

Programma:

  • Steek de handen uit de mouwen om de fontein op te blinken, te weven aan een wandtapijt, je eigen familieschild te ontwerpen, het toekomstige Provinciehuis in de Leopoldskazerne te ontdekken en zoveel meer tijdens de Schatten van Vlieg in het Provinciehuis in Gent.
  • De Kaaihoeve is een idyllisch plekje, ideaal voor kinderen die houden van de natuur. Ze zoeken daar kinderen die Dolores, het stoere muizenmeisje dat in De Kaaihoeve woont, bij te staan bij haar missie.
  • Van daar is het maar 8 km rijden naar het historische Ename. Neem daar de proef op de som met de smaakdomino, spring op het podium van het smaaktheater en test je middeleeuwse tafelmanieren in de feestzaal.
  • Nog niet moe? Rij dan nog door naar de Zwalmmolen. Hou je meer van ambachtelijke smaken, van hipster food of van een combinatie van beide? Ontdek het op dit pittoreske plekje met een nog werkende watermolen! 
  • Gebeten door de molens? Op de Provinciale erfgoedsite Mola in Provinciaal domein Puyenbroeck kom je er nog veel meer over te weten. Er is ook een beperkte aangepaste zoektocht voor de kleinere broer of zus, vanaf 3 jaar.
  • Heb je een goede smaak wat planten betreft? Kom deze zomer naar het arboretum van Het Leen voor een avontuur om duimen en vingers bij af te likken!
  • Ook Bastion VIII zit dit jaar weer in het parcours van de zoektocht die stad Dendermonde organiseert. Start aan de bib en schilder met choco, brouw heksensoep en eet met je voeten!

Bekijk het volledige programma op www.oost-vlaanderen.be/vlieg.

 

Contacteer ons
Annemie Charlier gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed
Annemie Charlier gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed
Annemie Charlier gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed
Annemie Charlier gedeputeerde bevoegd voor Erfgoed
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent