Richtpunt campus Gent-Oudenaarde verwelkomt bijzonder volk

Bijenvolk krijgt thuis in nieuwe bijenkasten

Op vrijdag 19 april 2024 kreeg Richtpunt campus Gent-Oudenaarde wel heel bijzonder volk over de vloer. Een bijenvolk verhuisde van PTI Kortrijk naar de Richtpunt-campus in Gent, en meer specifiek naar bijenkasten gemaakt door Richtpunt campus Eeklo. Een mooi staaltje van samenwerking én vakmanschap dat de Provincie Oost-Vlaanderen graag in de verf zet.

Duurzame samenwerking

De verhuis van het bijenvolk kadert in een langlopende en duurzame samenwerking tussen de directie van PTI Kortrijk en de coördinator van de Richtpunten. Imker en teeltoverste bij het PTI, Philippe Bourgeois, gaat in september 2024 met pensioen. Hij achtte de tijd rijp om zijn kennis en ondersteuning te delen met zijn collega-imker in opleiding, Isabelle-Frédérique de Baere. Zij is leerkracht Project Algemene Vakken (PAV) en aanvangsbegeleiding in Richtpunt campus Gent-Oudenaarde, locatie Godshuizenlaan.

Wat er met de honing gaat gebeuren, staat nog niet vast. Wel zeker: de bijen zullen in stevige, nieuwe bijenkasten huizen. Leerlingen van de opleiding Houtbewerking van Richtpunt campus Eeklo werkten mee aan dit project. De komende weken komen er in Gent nog verschillende bijenkasten bij, zodat alle bijenvolken zeker genoeg plek hebben.

“Tot bloei komen, daar draait het om in het onderwijs. Het is onze opdracht om de talenten die in onze leerlingen huizen tot volle ontplooiing te laten komen. Met de bouw van deze bijenkasten leveren ze opnieuw een staaltje van hun kunnen af. En laten ze, dankzij de bijen die er weldra huizen, ook de natuur volop bloeien.”

​gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Onderwijs

Zin om misschien binnenkort de lekkere Richtpunt-honing te proeven? Volg het verhaal van de bijen op www.richtpuntgent-oudenaarde.be en de Facebook-pagina van Richtpunt campus Gent-Oudenaarde.

Kurt Moens gedeputeerde voor Onderwijs
Jeroen Michiel directie Onderwijsinstellingen

 

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent