Richtpunt campus Buggenhout ontwerpt rolstoeltoegankelijke picknickbank voor gemeente

Op woensdag 28 juni werd op Campus Groenlaan in Buggenhout een rolstoeltoegankelijke picknickbank onthuld door burgemeester Geert Hermans. De bank is een realisatie van leerlingen van de provinciale school Richtpunt campus Buggenhout.

De leerlingen Obi De Smet, Robin-Bains Manjit en Jeroen Permentier ontwierpen en realiseerden de picknickbank onder begeleiding van hun leerkracht ‘Jo’ Rony Van Lier. Alle drie volgen ze de opleiding werkplaatsschrijnwerker, een alternerende beroepsopleiding (ABO). Het is een eenjarige opleiding voor jongeren die hun opleiding hebben afgerond en hun kans op werk willen vergroten. Studenten spenderen twee dagen op school en drie dagen in een stagebedrijf dat als brug dient tussen de schoolloopbaan en de bedrijfswereld.

"Het spreekt voor zich dat ik als gedeputeerde heel fier ben op wat onze leerlingen hebben afgeleverd. Het toont aan dat wij binnen het provinciaal onderwijs echt wel vakmensen in de pure zin van het woord afleveren. Vakmensen die meteen na hun opleiding klaar zijn om onze arbeidsmarkt te versterken."

gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Onderwijs

Rolstoeltoegankelijk

Deze picknickbank is speciaal ontworpen voor mensen met een rolstoel. Grote delen van de zitbank zijn weggelaten uit het ontwerp, waardoor rolstoelers gemakkelijk kunnen aanschuiven. Zo kan iedereen genieten van een rustmomentje buiten en een leuke babbel.

De bank kreeg een plaats op Campus Groenlaan, bij de net aangeplante Lindeboom. Er werd voor deze plaats gekozen omdat deze plek het eindpunt is van één van de dementievriendelijke wandelingen van gemeente Buggenhout.

"We vinden het heel fijn dat we kunnen samenwerken met  een school uit de gemeente. De leerlingen leveren kwaliteitsvol werk. In de toekomst doen we graag opnieuw een beroep op Richtpunt campus Buggenhout om ook langs de andere wandelroutes een rolstoeltoegankelijke bank te voorzien."

Geert Hermans, burgemeester van Buggenhout

Richtpunt Campus Buggenhout

Richtpunt Campus Buggenhout biedt buitengewoon, middelbaar onderwijs aan. De school begeleidt leerlingen type 3, type 9 en type basisaanbod om te integreren in het beroepsleven of hoger onderwijs. Je kan er een opleidingsvorm 1, 3 of 4 volgen en kiezen uit heel wat richtingen. Inschrijven kan nog steeds.

Contacteer ons
Kurt Moens gedeputeerde voor Onderwijs
Jolien Roef directeur, Richtpunt Campus Buggenhout
Ronny De Schrijver Technisch Adviseur Coördinator, Richtpunt Campus Buggenhout
Kurt Moens gedeputeerde voor Onderwijs
Jolien Roef directeur, Richtpunt Campus Buggenhout
Ronny De Schrijver Technisch Adviseur Coördinator, Richtpunt Campus Buggenhout
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent