Provincie zet gratis pendelbussen in naar Ronde van Vlaanderen

Dit jaar vindt de Ronde van Vlaanderen plaats op zondag 31 maart. De hoogdag van het Vlaamse wielervoorjaar kan je ook deze editie vlot bereiken met het openbaar vervoer of de fiets. Samen met de lokale besturen Oudenaarde, Ronse en Kluisbergen financiert de Provincie Oost-Vlaanderen de pendelbussen van De Lijn om deze 108ste editie ook naast het parcours in goede banen te leiden.

Het provinciebestuur verleent hiervoor een subsidie van 30 000 EUR. Het initiatief past binnen de duurzame transitie die hoog op de agenda staat binnen het beleid van de Provincie. Naast openbaar vervoer is ook fietsmobiliteit een belangrijk onderdeel van deze visie op duurzame mobiliteit.

“De Ronde van Vlaanderen, dat is één en al hectiek ín de koers. Maar hectiek en verkeersoverlast náást de koers, dat is niet meer van deze tijd. Een teveel aan auto’s is nefast voor de veiligheid, voor het comfort van het publiek én voor het klimaat. Als Provincie willen we wielerfans een duwtje in de rug geven om een betere mobiliteitskeuze te maken en met de fiets of de bus te komen, want daar wordt iedereen beter van.”

​gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit

Met de fiets

De fietssnelwegen en het jaagpad langs de Schelde vormen de ideale routes naar het evenement. Dankzij de overzichtelijke bewegwijzering brengt de fietssnelweg F45 Gent-Kortrijk je via Ouderaarde of Kluisbergen tot aan De Ronde. Meer info over de fietssnelwegen vind je op www.fietssnelwegen.be.

Plan een veilige en comfortabele route naar de Ronde van Vlaanderen met de fietsrouteplanner van de Provincie.

Gratis pendelbussen

Als je toch met de auto komt, parkeer je dan gratis op een van de parkings in Oudenaarde, Kluisbergen of Ronse. Vanaf hier kan je je met de pendeldiensten moeiteloos verplaatsen naar de Oude Kwaremont of andere hellingen. Mis de actie niet en reis met de pendelbus naar de verschillende haltes langs het parcours. Meer info vind je op de website van De Lijn.

  • Shuttle A Oudenaarde: aanvoer van 10 tot 13.15 uur - ​ afvoer vanaf 18.00 tot 20.00 uur (9 pendelbussen)
  • Shuttle B&C Ronse/Berchem: aanvoer van 10 tot 13.15 uur - afvoer vanaf 18 ​ tot 20 uur (8 pendelbussen)
Riet Gillis gedeputeerde voor Mobiliteit

 

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent