Provincie viert 10 jaar Wegspotters met ontmoetingsdag in Gent

- In 2024 bestaat het project Wegspotters 10 jaar. Op zondag 6 oktober werd dit gevierd in Gent. In 2014 liepen de twee eerste wegspottersprojecten in Oost-Vlaanderen. Vandaag zijn er 16 lokale besturen1 die participeren in het project Wegspotters. Binnenkort komen er nog twee2 bij. Er zijn momenteel meer dan 400 wegspotters actief in Oost-Vlaanderen.

Wegspotters is een project van de Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met de Oost-Vlaamse Regionale Landschappen (Meetjesland & Leievallei, Schelde-Durme en Vlaamse Ardennen), Trage Wegen vzw en de betrokken lokale besturen.

Wegspotters zijn vrijwilligers die vier maal per jaar een aantal trage wegen in hun gemeente of stad controleren en knelpunten op die trage wegen doorgeven. Dit gebeurt via een app op de smartphone. Via die weg komt de melding terecht bij de betrokken dienst of persoon van die gemeente.

De wegspotters vormen de kers op de taart van het tragewegenbeleid van een gemeente. Wie kan immers beter toezien op de kwaliteit van de trage wegen dan de buurtbewoners die er dagelijks gebruik van maken? Dat is meteen het uitgangspunt van het project Wegspotters: geëngageerde bewoners inschakelen om ervoor te zorgen dat de trage wegen optimaal bruikbaar zijn, dat knelpunten worden gesignaleerd, en kleine en grote euvels snel opgelost geraken.”

gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit

De Provincie houdt een jaarlijkse ontmoetingsdag voor alle Oost-Vlaamse wegspotters en dit telkens op een andere locatie. Voor de tiende editie werd Gent gekozen. Als bedanking voor hun engagement als wegspotter werden de deelnemers getrakteerd op een ontbijt. Nadien trokken ze er op uit voor een wandeling door Gent en konden ze ook hun ervaringen en tips en tricks als wegspotter uitwisselen.

 

1Laarne, Lebbeke, Merelbeke, Wetteren, Buggenhout, Herzele, Zottegem, Temse, Erpe-Mere, Oosterzele, Assenede, Geraardsbergen, Hamme, Sint-Niklaas, Ninove en Lede

2 Gavere en Wichelen

Riet Gillis

gedeputeerde voor Mobiliteit

Jan Lescrauwaet

dienst Mobiliteit

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1.572.002 inwoners*, 2.982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Statbel op 1/1/2024



Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Neem contact op met

Charles de Kerchovelaan 189 9000 Gent

09 267 70 00

persdienst@oost-vlaanderen.be

www.oost-vlaanderen.be