Provincie plaatst wegwijzers op fietssnelweg F45 tussen De Pinte en Oudenaarde

Vrijdag 30 maart 2018 — Provincie Oost-Vlaanderen werkt samen met de Oost-Vlaamse steden en gemeentes aan een sluitend netwerk van fietssnelwegen. Dit fietssnelwegennetwerk maakt het mogelijk om de fiets te nemen voor dagelijkse verplaatsingen naar het werk of naar school, ook over langere afstand. Om het fietssnelwegennetwerk bekender en duidelijker te maken, voorziet Provincie Oost-Vlaanderen de fietssnelwegen van wegwijzers. Deze wegwijzers werden ontworpen volgens de Routetaal Fietssnelwegen en worden ook in andere provincies uniform toegepast.

De F45: met de fiets naar de Ronde van Vlaanderen!

Fietssnelweg F45 loopt vanaf Gent via De Pinte, Nazareth, Gavere, Zingem, Oudenaarde en Kluisbergen naar Avelgem en Kortrijk.

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor Mobiliteit: "Oudenaarde speelt binnen het wielergebeuren in Vlaanderen een centrale rol en daarom werd de F45 gekozen om als eerste Oost-Vlaamse fietssnelweg bewegwijzerd te worden. Op die manier kunnen wielerliefhebbers onmiddellijk de wegwijzers volgen richting De Ronde van Vlaanderen."

Routetaal fietssnelwegen

De F45 werd op een uniforme manier bewegwijzerd om fietsers de weg te wijzen, maar ook om fietsers naar de fietssnelweg te leiden. Zo wordt de fietssnelweg zichtbaarder en kunnen meer fietsers gebruik maken van de fietssnelweg. Op kruispunten met Bovenlokale Functionele Fietsroutes en andere fietssnelwegen komen bovendien routeborden die een overzicht geven van de fietssnelweg.

Provincie financiert bewegwijzering

In totaal werden 146 borden en 154 markeringen geplaatst. De Provincie financiert de bewegwijzering voor 81 835,57 EUR. De gemeenten De Pinte, Nazareth, Gavere, Zingem en de stad Oudenaarde gingen akkoord met het plaatsen van de bewegwijzering en staan verder in voor het onderhoud van de borden. Daarnaast gaf nv De Vlaamse Waterweg ook toestemming voor de bewegwijzering op het jaagpad langs de Schelde.

"Samen met deze partners hopen we dat nog meer fietsers gebruik maken van de fietssnelweg F45", aldus gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor Mobiliteit. 

In een volgende fase, na de realisatie van de Parkbosbruggen in Gent, wordt ook het traject Gent-De Pinte bewegwijzerd.