Skip to Content

Provincie Oost-Vlaanderen organiseert faire boerenmarkt tijdens Week van de Fair Trade

donderdag 10 oktober 2019

Op dinsdag 2 oktober 2019 startte de Week van de Fair Trade*. Als FairTradeProvincie organiseert Provincie Oost-Vlaanderen acties voor de Oost-Vlaming en de eigen medewerkers.

  • Donderdag 10 oktober 2019 - Faire boerenmarkt voor iedereen van 11.30 tot 14 uur op het binnenplein van het Provinciehuis (Gouvernementstraat 1, 9000 Gent). De boerenmarkt van Ledeberg strijkt eenmalig neer in het Provinciehuis. Je kan er lokale groenten en fruit kopen, maar ook vlees, brood, kaas en andere zuivelproducten. De Oxfamcaravan - kortweg Oxvan - is ook aanwezig met een grote variatie aan fairtradeproducten.
  • Donderdag 10 oktober 2019 – Ruil een lege chocoladeverpakking voor een reep fairtradechocolade tijdens de faire boerenmarkt. De Provincie Oost-Vlaanderen laat iedereen proeven van de smaak van eerlijke cacao. Daarom kan je aan de Oxvan een lege chocoladeverpakking ruilen voor een reep fairtrade chocolade. Je lege verpakking hoeft geen fairtradeverpakking te zijn. 
  • In eigen streek is er ook heel wat te beleven rond fair trade. www.fairtradegemeenten.be en www.uitinvlaanderen.be  bieden een overzicht van alle lokale activiteiten.

Iedereen is welkom op de faire boerenmarkt en kan een lege chocoladeverpakking ruilen. 

Sensibiliseren rond fairtradecampagne

“We zijn enthousiast om verder te gaan met de vernieuwde fairtradecampagne die haar criteria verruimt naar lokale producten. We brengen met onze acties voor de Oost-Vlaming en de eigen medewerkers de boodschap dat eerlijke en lokale producten een en/en verhaal zijn. In het provincierestaurant kunnen medewerkers een hele week proeven van eerlijke en lokale handel.”

Gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Ontwikkelingssamenwerking

 

* Net als heel wat Oost-Vlaamse steden en gemeenten voldoet ook de Provincie Oost-Vlaanderen aan de zes criteria voor de titel van ‘FairTradeProvincie’. De Provincie zet zich al erg lang in voor een duurzamere en rechtvaardige wereld. Eerlijke handel is daarbij een belangrijk element. Door mee te stappen in de fairtradecampagne draagt de Provincie op een concrete manier bij aan het welzijn voor de kleine boeren in het Zuiden en ondersteunt zij de lokale en duurzame producenten hier bij ons.

Contacteer ons
Leentje Grillaert gedeputeerde bevoegd voor Ontwikkelingssamenwerking
Yoerik Van De Genachte dienst Mondiale Solidariteit
Leentje Grillaert gedeputeerde bevoegd voor Ontwikkelingssamenwerking
Yoerik Van De Genachte dienst Mondiale Solidariteit
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent