Provincie Oost-Vlaanderen opnieuw bevestigd als ‘Great Place to Work’

De Provincie Oost-Vlaanderen verlengt haar erkenning als ’Great Place to Work’. Vorig jaar was ze de eerste Belgische overheid die dit internationaal erkende certificaat behaalde. Ook dit jaar sleept de Provincie het label in de wacht. Ze bevestigt zo haar status als organisatie waarin medewerkers met plezier komen werken, trots zijn op hun job en vertrouwen hebben in elkaar. 

Bij Provincie Oost-Vlaanderen werken vandaag ongeveer 1 200 werknemers op 22 locaties – provinciale scholen niet meegerekend. De evaluatie door die eigen werknemers is het meest bepalend in het jaarlijkse onderzoek door Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met de Vlerick Business School.

Troeven Provincie Oost-Vlaanderen

Uit de bevraging van het personeel komen opnieuw de maatschappelijke relevantie, de balans werk-privé en het plezier om te komen werken naar voren als belangrijke troeven. Een groot deel van de medewerkers vindt dat de Provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving. Ze zijn trots om bij te dragen aan die maatschappelijke impact.

Ook de gezonde balans tussen werk- en privéleven speelt een belangrijke factor in de tevredenheid. Medewerkers tonen zich tevreden over de flexibele uurregeling, het soepele telewerkbeleid en de ruime verlof- en feestdagregeling. Daarnaast appreciëren ze het vertrouwen dat in hen wordt gesteld door het provinciebestuur en de vrijheid om de eigen job in te vullen.

De werknemers van de Provincie hebben het gevoel dat ze zichzelf kunnen zijn op het werk en loven ook de fijne werksfeer tussen collega's. Provincie Oost-Vlaanderen organiseert regelmatig activiteiten voor het personeel, zoals een speciale radio-uitzending voor collega’s door collega’s (Radio Kom Bek), een boerenmarkt met verse streekproducten tijdens de Week van de Fairtrade, een Fit & Gezonddag om samen te bewegen of een boomplantactie voor kinderen van personeelsleden in een eigen geboortebos. Daarnaast kunnen zowel individuele medewerkers als teams ondersteuning krijgen van een team Begeleiding, een loopbaanbegeleider, een sociaal begeleider en een psycholoog.

"Om als Provincie voor de tweede maal bekroond te worden met het label van aantrekkelijke werkgever is een fantastische erkenning en het bewijs dat we na de eerste bekroning vorig jaar op de ingeslagen weg verder zijn gegaan. Ook het afgelopen jaar kon onze organisatie rekenen op een duizendtal gedreven en ambitieuze werknemers die dagelijks het verschil maken in hun werk. Als werkgever willen we onze mensen op de best mogelijke manier ondersteunen. Het label van Great Place to Work bevestigt dat het personeel de goede arbeidsvoorwaarden, de aangename sfeer en de menselijke aanpak van het Provinciebestuur naar waarde schat."

gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Personeel en Welzijn op het Werk

"Voor het tweede jaar op rij behalen we als professionele, impactvolle en warme overheidsorganisatie het Great Place to Work-label. Trots dat we opnieuw de bevestiging krijgen dat ons Provinciebestuur een fantastische werkplek is met gedreven medewerkers en leidinggevenden, die elke dag streven naar een excellente dienstverlening en dito beleidsvoorbereidend werk."

Steven Ghysens, provinciegriffier 

Contacteer ons
Riet Gillis gedeputeerde voor Personeel en Welzijn op het Werk
Steven Ghysens provinciegriffier
Sarah Volckaert directeur, departement Personeel
Riet Gillis gedeputeerde voor Personeel en Welzijn op het Werk
Steven Ghysens provinciegriffier
Sarah Volckaert directeur, departement Personeel
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent