Skip to Content

Provincie Oost-Vlaanderen lanceert vierde groepsaankoop zonnepanelen

Oost-Vlaamse gezinnen kunnen vanaf 1 april 2019 opnieuw inschrijven voor een groepsaankoop zonnepanelen. Provincie Oost-Vlaanderen organiseert voor de vierde keer op rij deze groepsaankoop. Vorig jaar namen maar liefst 10 000 Oost-Vlamingen deel. Onder de slogan ‘Sluit je huis of bedrijf aan op de zon’ wil de Provincie zoveel mogelijk inwoners motiveren de stap te zetten naar hernieuwbare energie.

5.700 ton minder CO2 dankzij groepsaankoop

De keuze voor een vierde groepsaankoop past binnen de ambitieuze klimaatdoelstellingen van de Provincie. Via de voorbije groepsaankopen van 2016, 2017 en 2018 werden er in Oost-Vlaanderen meer dan 120 000 zonnepanelen in groep aangekocht. Samen zorgen ze ervoor dat er ruim 5 700 ton CO2 minder wordt uitgestoten.

De Provincie vindt in de Oost-Vlaamse steden en gemeenten sterke partners. Zeker voor de steden en gemeenten die het Burgemeestersconvenant ondertekenden, is een dergelijke groepsaankoop een belangrijk instrument om hun CO2-reductie te realiseren.

Gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Energie, is opgetogen: “Dankzij de groepsaankoop hebben we ondertussen meer dan 5 000 zonnepanelensystemen geplaatst en goedgekeurd. Hierdoor maken we met z’n allen verder werk van een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. De Provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2040 klimaatneutraal zijn. We doen dit onder andere door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie.”

Oost-Vlaming wil investeren in hernieuwbare energie

Vorig jaar schreven meer dan 10 000 Oost-Vlamingen zich in voor de groepsaankoop voor gemiddeld 16 zonnepanelen per deelnemend dak. Gent spande de kroon met meer dan 1 236 inschrijvingen. In de top 3 staan verder Aalst en Sint-Niklaas, met respectievelijk 471 en 429 inschrijvingen.

Zonnepanelen zijn echter niet alleen een duurzame keuze, ze zijn ook een erg interessante investering. Gemiddeld heb je na ongeveer 8 jaar je investering volledig terugverdiend, met groepskorting zelfs sneller.

“De interesse is dan ook groot: we kregen al van bijna 3 000 Oost-Vlamingen bericht dat ze willen deelnemen aan een volgende groepsaankoop. Als Provincie gaan we hier dan ook graag op in. Met de groepsaankoop willen we zonne-energie toegankelijker maken voor onze inwoners.”, aldus gedeputeerde Riet Gillis

Gemak en gewaarborgde kwaliteit

Investeren in zonnepanelen via een groepsaankoop was nooit eerder zo populair. Toch is de lagere aankoopprijs niet steeds de voornaamste reden. De groepsaankoop biedt een totaalpakket inclusief installatie, keuring en garanties.

Je hoeft zelf geen uren te zoeken naar de juiste producten, kwaliteit en leveranciers. De groepsaankoop staat hiervoor garant en dat levert een enorme tijdswinst. Inschrijven is eenvoudig en vrijblijvend. Geïnteresseerden krijgen in ruil een duidelijk, scherp en compleet voorstel.

Praktisch: hoe inschrijven?  

  • Inschrijven kan tot en met 7 mei 2019 via www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen en is gratis en vrijblijvend
  • Leveranciers, die op kwaliteit zijn geselecteerd, nemen op 8 mei 2019 deel aan een veiling en bieden hun scherpste prijs.
  • Vanaf 28 mei ontvangen de ingeschreven deelnemers een persoonlijk voorstel met informatie over de producten, de winnende leverancier en de terugverdientijd.
  • Wie het aanbod interessant vindt, gaat erop in.
  • De winnende leverancier neemt contact op voor een dakinspectie en om een installatiedag af te spreken.
Contacteer ons
Riet Gillis gedeputeerde bevoegd voor Energie
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent