Skip to Content

Provincie Oost-Vlaanderen lanceert nieuwe brochure 'vrijetijdsaanbod voor gezinnen'

De Provincie Oost-Vlaanderen heeft een nieuwe brochure ‘vrijetijdsaanbod voor gezinnen’ ontwikkeld. Ze geeft een goed overzicht van alle provinciale domeinen en erfgoedsites waar je terechtkan voor een leuke, ontspannende uitstap met vrienden of familie. Bovendien toont de brochure ook enkele unieke Oost-Vlaamse troeven. Een handig hulpmiddel tijdens de (zomer)vakantie nu we deze vaker in eigen land zullen spenderen.

"De brochure toont aan dat Oost-Vlaanderen voor iedereen een gevarieerd aanbod aan activiteiten te bieden heeft. Zo kan je o.a. wandelen in verschillende bossen, met een bootje varen op één van onze waterlopen, een divers aanbod aan sporten beoefenen, een rondleiding volgen in onze erfgoedsites en nog zo veel meer."

gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Communicatie


Gebruiksvriendelijk

De nieuwe brochure is zeer gebruiksvriendelijk. Zo kan je aan de hand van symbolen de belangrijkste voorzieningen of het type van activiteiten terugvinden per locatie. 

Om het plannen van een uitstap zo eenvoudig mogelijk te houden, staan de domeinen en erfgoedsites gegroepeerd per toeristische regio. Handig om te bladeren tussen het Meetjesland, Waasland, Scheldeland, Vlaamse Ardennen, Leiestreek en de regio Gent.

Rap op Stapkantoren

Wie een iets beperkter budget heeft of hulp wil om een uitstap te plannen, kan terecht bij de Oost-Vlaamse Rap op Stapkantoren. Hier helpen ze iedereen met plezier verder bij het plannen van mooie en betaalbare uitstappen. Hun contactgegevens zijn ook opgenomen in de brochure.

Wie interesse heeft in de brochure kan zijn of haar exemplaar bestellen via [email protected] of via 09 267 82 65.

De brochure is ook online te raadplegen op onze website: https://oost-vlaanderen.be/ontspannen/publicaties/brochure-vrijetijdsaanbod-voor-gezinnen.html.

Brochure Vrijetijdsaanbod voor Gezinnen (cover)
Brochure Vrijetijdsaanbod voor Gezinnen (cover)
Contacteer ons
Kurt Moens gedeputeerde bevoegd voor Communicatie
Barbara Coopman organisatiemedewerker pers en communicatie
Kurt Moens gedeputeerde bevoegd voor Communicatie
Barbara Coopman organisatiemedewerker pers en communicatie
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent