Provincie Oost-Vlaanderen geeft subsidies om leerlingen beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt en het hoger onderwijs

Woensdag 14 juni 2017 — Ondanks alle inspanningen van onze scholen, verlaten nog steeds te veel leerlingen het secundair onderwijs zonder diploma.  De Provincie Oost-Vlaanderen geeft projectsubsidies aan scholen om ervoor te zorgen dat leerlingen meer kans op slagen hebben en beter voorbereid aan de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs kunnen beginnen.

De Provincie Oost-Vlaanderen kent aan 39 projecten een totale subsidie toe van 366 740 EUR. Het gaat om scholen van de verschillende netten en verspreid over heel Oost-Vlaanderen (zie bijlagen).

In ongeveer de helft van de projecten werken de scholen intensief samen met externe deskundige organisaties, hogescholen of lokale besturen.  

Er zijn projecten voor basisscholen en secundaire scholen, voor gewoon en buitengewoon onderwijs, voor voltijds en deeltijds onderwijs.

"De Provincie wil met deze subsidies vooral leerlingen ondersteunen die minder kansen hebben om een diploma te halen. Er werden vooral projecten gekozen die niet alleen de leerlingen maar ook het schoolteam versterken. Ook projecten die daarna kans hebben om een vaste plek te krijgen in de scholen en projecten die breder uitgerold kunnen worden naar meerdere scholen in Oost-Vlaanderen, kregen de voorkeur." 


Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor onderwijs

 

Peter Hertog gedeputeerde voor onderwijs at Provincie Oost-Vlaanderen
Nele Caljon directie Onderwijs en Vorming at Provincie Oost-Vlaanderen