Skip to Content

Provincie Oost-Vlaanderen bekroond als derde beste werkplek van België

Provincie Oost-Vlaanderen is een van de beste werkplekken in België. Dat werd gisteren bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Great Place To Work-awardshow. De Provincie werd er derde in de categorie grote bedrijven met meer dan 500 werknemers en kreeg zo een podiumplaats naast EY en Bel&Bo.   

Bij Provincie Oost-Vlaanderen werken vandaag ongeveer 1 200 werknemers op 22 locaties – provinciale scholen niet meegerekend. De evaluatie door die eigen werknemers is het meest bepalend in het jaarlijkse onderzoek door Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met de Vlerick Business School.

Troeven van Provincie Oost-Vlaanderen

Volgens de eigen medewerkers zijn de maatschappelijke relevantie, de balans werk-privé en het plezier om te komen werken de belangrijkste troeven van de Provincie Oost-Vlaanderen als werkgever. Een groot deel van de werknemers vindt dat Provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving, is trots om voor een organisatie te werken die zich dagelijks inzet voor de burger en vindt de maatschappelijke impact van de job belangrijk.

Het provinciebestuur zet bovendien sterk in op een gezonde balans tussen werk- en privéleven. Medewerkers tonen zich tevreden over de flexibele uurregeling, het soepele telewerkbeleid en de ruime verlof- en feestdagregeling. Provincie Oost-Vlaanderen scoort hierin opvallend sterker in vergelijking met private werkgevers.

Tot slot blijkt uit de bevraging ook de fijne werksfeer tussen collega’s. Provincie Oost-Vlaanderen organiseert regelmatig verbindende activiteiten voor het personeel, zoals een speciale radio-uitzending voor collega’s door collega’s (Radio Kom Bek), een boerenmarkt met verse streekproducten tijdens de Week van de Fairtrade, een Fit & Gezonddag om samen te bewegen of een boomplantactie voor kinderen van personeelsleden in een eigen geboortebos. Daarnaast kunnen zowel individuele medewerkers als teams ondersteuning krijgen van een team Begeleiding, een loopbaanbegeleider, een sociaal begeleider en een psycholoog.

Provincie Oost-Vlaanderen was in november 2022 al de eerste Belgische overheid die het internationaal erkende Great Place to Work-certificaat behaalde. Dat we nu ook nog in de top drie van beste werkplekken in België staan, maakt ons ontzettend trots op al onze gedreven en ambitieuze medewerkers die dagelijks een impact maken met hun werk. Als werkgever willen we er vooral voor blijven zorgen dat zij hun talenten duurzaam kunnen blijven inzetten. Zij maken dit een Great Place to Work!

gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Personeel en Welzijn op het werk

Onze collega’s hoeven geen keuze te maken: ze kunnen zich volledig inzetten voor een impactvolle job op een leuke werkplek en krijgen daarnaast veel vrijheid en flexibiliteit om dit te combineren met hun privéleven. Dat maakt van de Provincie Oost-Vlaanderen een unieke en fantastische werkplek.” 

provinciegriffier Steven Ghysens

  

Contacteer ons
Riet Gillis gedeputeerde voor Personeel en Welzijn op het werk
Sarah Volckaert departement Personeel
Riet Gillis gedeputeerde voor Personeel en Welzijn op het werk
Sarah Volckaert departement Personeel
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent