Provincie Oost-Vlaanderen als eerste Belgische overheid een ‘Great Place to Work’

Provincie Oost-Vlaanderen mag een jaar lang de titel ’Great Place to Work’ dragen. Daarmee is de Provincie de eerste Belgische overheid die dit internationaal erkende certificaat behaalt. Het certificaat wordt toegekend aan organisaties waarin medewerkers met plezier komen werken, trots zijn op hun job en vertrouwen hebben in elkaar.

Bij Provincie Oost-Vlaanderen werken vandaag ongeveer 1 200 werknemers op 22 locaties – provinciale scholen niet meegerekend. De evaluatie door die eigen werknemers is het meest bepalend in het jaarlijkse onderzoek door Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met de Vlerick Business School.

Troeven van Provincie Oost-Vlaanderen

Uit het onderzoek blijkt dat de maatschappelijke relevantie, de balans werk-privé en het plezier om te komen werken de belangrijkste troeven zijn van de Provincie Oost-Vlaanderen als werkgever. Zo vindt een groot deel van de medewerkers dat Provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving. Ze zijn trots om voor een organisatie te werken die zich dagelijks inzet voor de burger en vinden de maatschappelijke impact van hun job belangrijk.

Het provinciebestuur zet bovendien sterk in op een gezonde balans tussen werk- en privéleven. Medewerkers tonen zich tevreden over de flexibele uurregeling, het soepele telewerkbeleid en de ruime verlof- en feestdagregeling. Provincie Oost-Vlaanderen scoort hierin opvallend sterker in vergelijking met private werkgevers. Ook het vertrouwen dat in de werknemers wordt gesteld en de vrijheid om de eigen job in te vullen, halen ze aan als sterke punten.

Tot slot blijkt uit de bevraging ook de fijne werksfeer tussen collega’s. Provincie Oost-Vlaanderen organiseert regelmatig activiteiten voor het personeel, zoals een speciale radio-uitzending voor collega’s door collega’s (Radio Kom Bek), een boerenmarkt met verse streekproducten tijdens de Week van de Fairtrade, een Fit & Gezonddag om samen te bewegen of een boomplantactie voor kinderen van personeelsleden in een eigen geboortebos. Daarnaast kunnen zowel individuele medewerkers als teams ondersteuning krijgen van een team Begeleiding, een loopbaanbegeleider, een sociaal begeleider en een psycholoog.

“We zijn trots op deze officiële erkenning van de Provincie Oost-Vlaanderen als aantrekkelijke werkgever. Dat we de eerste overheid zijn die dit certificaat behaalt, is natuurlijk extra mooi. Onze organisatie bestaat bovenal uit een duizendtal gedreven en ambitieuze werknemers die dagelijks een impact maken met hun werk. Als werkgever willen we er vooral voor blijven zorgen dat zij hun talenten duurzaam kunnen inzetten. Zij maken dit een Great Place to Work!”

gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Personeel en Welzijn op het werk

“Onze collega’s hoeven geen keuze te maken: ze kunnen zich volledig inzetten voor een impactvolle job op een leuke werkplek en krijgen daarnaast veel vrijheid en flexibiliteit om dit te combineren met hun privéleven. Dat maakt van de Provincie Oost-Vlaanderen een unieke en fantastische werkplek.” 

provinciegriffier Steven Ghysens

  

Contacteer ons
Riet Gillis gedeputeerde voor Personeel en Welzijn op het werk
Sarah Volckaert departement Personeel
Riet Gillis gedeputeerde voor Personeel en Welzijn op het werk
Sarah Volckaert departement Personeel
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent