Provincie maakt 4 miljoen euro vrij voor aanvullende leningen

De Oost-Vlaming kan bij de Provincie terecht voor een aanvullende lening om zijn woning te verbouwen. Het is een aanvullende lening, omdat je ze kan afsluiten bovenop een hypothecaire lening. Je kan tot 12 000 euro lenen voor een vast maandbedrag en aan een jaarlijks kostenpercentage van 2%.

“Dankzij deze lening kunnen ook mensen met een bescheiden woning en een beperkt inkomen hun huis verbouwen. Potentiële leners kunnen altijd langskomen bij onze dienst Wonen voor vrijblijvend advies en een afbetalingsplan op maat.”, aldus gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor Wonen.

Voordelig lenen bij de Provincie

De grote voordelen zijn:

  • Je kiest zelf over welke periode je afbetaalt: 5, 10, 15 of 20 jaar
  • Je betaalt maandelijks slechts een klein bedrag af
  • Je betaling verloopt via een realistisch afbetalingsplan

Interesse?

Heb je zelf plannen om je bescheiden woning te verbouwen? Surf dan naar www.oost-vlaanderen.be/aanvullendelening en ontdek of je in aanmerking komt. Je kan contact opnemen met de medewerkers via aanvullendeleningen@oost-vlaanderen.be of het nummer 09 267 75 20.

Contacteer ons
Eddy Couckuyt gedeputeerde bevoegd voor Wonen
Joke De Bondt beleidsmedewerker wonen
Eddy Couckuyt gedeputeerde bevoegd voor Wonen
Joke De Bondt beleidsmedewerker wonen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 528 948 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 juli 2020Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent