Provincie lanceert gratis podcastwandeling in Puyenbroeck

Ga samen met het monster van Puyenbroeck op ontdekkingstocht

Provincie Oost-Vlaanderen lanceert de gratis podcastwandeling ‘Het monster van Puyenbroeck’. Het is een interactieve en beestige activiteit in provinciaal domein Puyenbroeck en erfgoedsite Mola Molencentrum voor jongeren van 9 tot 14 jaar.

Niemand minder dan het enige echte monster van Puyenbroeck neemt de bezoekers via een audiogids mee op een spannend avontuur vol leuke opdrachten: van een minikamp bouwen in het speelbos tot zien als een vleermuis aan de ijskelder.

“Onze wonderlijke wandeling laat jongeren op een leuke manier wetenschap, natuur en erfgoed ontdekken. Het is een unieke toevoeging aan het veelzijdige aanbod van Puyenbroeck. Dankzij de samenwerking met Arteveldehogeschool en Het Geluidshuis kunnen wij deze leeftijdsgroep een nieuwe, speelse buitenactiviteit aanbieden, die bovendien nog eens helemaal gratis is.”

​gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Erfgoed en Recreatiedomeinen

Het monster werd wakker op 1 april en staat dagelijks te trappelen om bezoekers mee te nemen op avontuur. Wie durft, vertrekt voor een tocht van 2,3 kilometer die ongeveer 2,5 uur duurt. Nieuwsgierige familieleden of vrienden kunnen natuurlijk mee op tocht!

De audiogids kan je beluisteren via jouw podcast app, Spotify of de website van domein Puyenbroeck. Het bijbehorende wandelplan is beschikbaar in het bezoekerscentrum van het domein of in het onthaal van Mola Molencentrum. De digitale versie kan je ook downloaden via de website.

De wonderlijke wandeling kwam tot stand dankzij een samenwerking tussen Artveldehogeschool en Provincie Oost-Vlaanderen, met een audiogids van Het Geluidshuis.


​“We willen kinderen zich laten verwonderen als eerste stap in STEM – Science, Technology, Engineering & Mathematics. Verwondering doet je vragen stellen. Je ontdekt iets onbekends zoals geheimzinnige diersporen of bekijkt iets bekends met een nieuwe bril zoals een draaiende windmolen.”

​Lies Van Loocke, docente lerarenopleiding Arteveldehogeschool en bedenker van de wetenschappelijke opdrachten

Praktisch

  • Start wandeling: bezoekerscentrum Puyenbroeck - Ingang Parking 1: Puyenbrug 1A, Wachtebeke
  • Afstand: 2,3 km

Alle info vind je op puyenbroeck.be/wonderlijkewandeling.

 

An Vervliet gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Ann Govaerts domein Puyenbroeck

 

 

 

Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent