Provincie huldigt vier verdienstelijke Oost-Vlamingen

Op maandag 8 januari huldigde de Provincie Oost-Vlaanderen vier verdienstelijke Oost-Vlamingen in het Provinciehuis in Gent.

"Met onze kernbevoegdheden in het achterhoofd, zijn we ook dit jaar als deputatie op zoek gegaan naar Oost-Vlamingen die zich in 2023 op een bijzondere manier onderscheidden en zo Oost-Vlaanderen op de kaart zetten in binnen- en buitenland. Vier sprongen eruit en we zijn dan ook fier om bij het begin van het nieuwe jaar deze verdienstelijke Oost-Vlamingen te mogen huldigen."

Eerste gedeputeerde Kurt Moens

Gehuldigden 

Pastati

Pastati maakt verse pasta voor voornamelijk restaurants, traiteurs, cateraars en voedingswinkels. Het is een onderdeel van Aarova, een maatwerkbedrijf in Oudenaarde. Door deze productie creëren zij extra tewerkstelling in Oost-Vlaanderen voor personen met afstand tot de arbeidsmarkt. Daarvoor ontvingen Pastati en Aarova in 2023 de Gault&Millau Culinary Innovator Award.

Barry Callebaut

Niet enkel is Barry Callebaut de grootste chocoladeproducent ter wereld, het bedrijf zet ook volop in op innovatie en duurzaamheid. Zo ontving Barry Callebaut in 2023 de ‘Factory of the Future’-prijs voor het slimme metingsproces dat de kwaliteit van de chocolade garandeert. Met meerdere vestigingen in Oost-Vlaanderen is het ook een belangrijke werkgever in de provincie.

Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO)

Als onafhankelijk wetenschappelijk onderzoekscentrum werkt ILVO mee aan de verduurzaming van de landbouw, visserij en agrovoedingssector en dit al meer dan 90 jaar. Het instituut bouwt aan kennis om op een maatschappelijk verantwoorde manier en binnen de planetaire grenzen voldoende, gezond en gevarieerd voedsel te kunnen produceren voor de 10 miljard monden die de wereld in 2050 moet voeden. ILVO werkt dan ook nauwgezet samen met de provinciale proefcentra en met de Oost-Vlaamse onderwijsinstellingen, ten dienste van de (Oost-Vlaamse) land- en tuinbouwers.

Prof. dr. Hendrik Vos

Professor Hendrik Vos heeft een passie voor Europa, de Europese actualiteit en de geschiedenis van de Europese Unie. Hij slaagt erin om die passie op een toegankelijke, verhalende manier te delen met een groot publiek, en niet alleen binnen de muren van de universiteit. Professor Vos schreef al verschillende boeken over Europa en met zijn eigenzinnige kijk is hij is een veelgevraagd opiniemaker in kranten en tijdschriften. Kortom, op verschillende manieren brengt Hendrik Vos Europa een stukje dichter bij de burger.

Contacteer ons
Kurt Moens Eerste gedeputeerde
Kurt Moens Eerste gedeputeerde
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent