Provincie huldigt vier verdienstelijke Oost-Vlamingen

Op maandag 9 januari huldigde de Provincie Oost-Vlaanderen vier verdienstelijke Oost-Vlamingen in het Provinciehuis in Gent.

"Met onze kernbevoegdheden in het achterhoofd, zijn we ook dit jaar als deputatie op zoek gegaan naar Oost-Vlamingen die zich in 2022 op een bijzondere manier onderscheidden en zo Oost-Vlaanderen op de kaart zetten in binnen- en buitenland. Vier sprongen er uit en we zijn dan ook fier om bij het begin van het nieuwe jaar deze verdienstelijke Oost-Vlamingen te mogen huldigen."

Eerste gedeputeerde Kurt Moens

Gehuldigden 

Bezoekerscentrum Lam Gods, Gent

Het prachtige bezoekerscentrum kaapte in 2022 de zilveren prijs weg op de Museums + Heritage Awards, de oscars van de museumwereld. Het zorgt daarmee voor uitstraling voor de regio, stad en uiteraard voor de hele provincie Oost-Vlaanderen.

Wijndomein Vandersteene, Zwijnaarde

Op de site van hun planten- en bloemenbedrijf Gemaflor plantte de familie Vandersteene in 2015 druivenranken aan. Sinds een paar jaar zijn de huisgemaakte Gentse schuimwijnen van Wijndomein Vandersteene te koop en niet zonder succes. Op het Concours Mondial de Bruxelles 2022 kaapten hun Blanc de Blancs 2020, Blanc de Noirs 2020 en Tradition 2020 respectievelijk een gouden en twee zilveren medailles weg.

OHNE – verpakkingsvrije winkels

Bij OHNE winkel je verpakkingsvrij, biologisch en lokaal. De klant brengt zelf eigen herbruikbare verpakkingen mee naar de winkel of koopt die ter plaatse. Met verse, lokale biogroenten en -zuivel verkleint OHNE de afstand tussen de boerderij en jouw bord. Ook hun onlineshop werkt volgens het verpakkingsvrije concept en leveringen gebeuren via fietskoeriers. OHNE begon in Gent en heeft ondertussen vijf winkels in Oost-Vlaanderen (Aalst, Gent (2), Nevele, Zwalm).

Maatwerkbedrijf MAAAT, Aalst

MAAAT levert helpende handen voor elke stap in het productieproces en denkt ook mee over de optimalisatie van de supply chain. De 165-koppige ploeg van MAAAT werkt zowel in eigen huis als op verplaatsing. Samen met een teamcoach ondersteunen de medewerkers bedrijven in het productie- of logistiek proces. Het bedrijf is actief in een brede waaier van sectoren zoals retail, bouw, voeding, logistiek, productie en recyclage. 

Contacteer ons
Kurt Moens Eerste gedeputeerde
Kurt Moens Eerste gedeputeerde
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent