Provincie geeft tot 20 000 EUR subsidies aan innovatieve ondernemers die samenwerken met sociale-economie-ondernemingen

Woensdag 24 mei 2017 — Ondernemers of kmo’s met een creatief idee dat zorgt voor innovatie en/of professionalisering kunnen voortaan een subsidie krijgen van de Provincie Oost-Vlaanderen van maximaal 20 000 EUR. Voor de realisatie ervan moeten ze samenwerken met een sociale-economie-onderneming.

Projecten beperken zich niet tot een specifieke sector, maar hebben allen een creatief en vernieuwend karakter. Voorbeelden zijn: implementatie van hergebruik materialen, design, uittesten van pilots, ontwikkelingen in pre-commerciële fases, …
Indienen kan tot 31 september.

Gedeputeerde Geert Versnick, bevoegd voor economie: “Belangrijk is dat voor een project minstens één regulier bedrijf en één bedrijf uit het sociale economie de handen in elkaar slaan en samen een hefboom creëren in ondernemerschap. Hiermee willen we sociaal ondernemerschap een duwtje in de rug geven. De lopende projecten zijn hiervan ondertussen het voorbeeld van”

Projecten en hun activiteiten zijn oa.:

  • Labeur vzw met Rubberroof met Schilder je dak waterdicht: de eerste resultaten van deze innovatieve, ecologische en sociale samenwerking worden voorgesteld op een persconferentie op maandag 29 mei om 11 uur in de Potaardestraat 51 in Merelbeke.
     
  • Compaan vzw met Biofresh, De Punt, Starterslabo Oost-Vlaanderen en Intuitive Cooking (Pieter-Jan Lint) met het project Petit Botanique on tour. Op dinsdag 30 mei om 10.30 uur kan u in de Kammerstraat 19, 9000 Gent kennis maken met de realisaties van de jonge starters V-Box, ‘Eens Iets Anders’ en de veganistische kazen van Barbara Geeroms. U kan er ook proeven van gastronomische plantaardige streetfoodhapjes van de sociale werkplaats zelf. Verder leert u hoe Oost-Vlaamse starters in de horeca ook in de  toekomst verder ondersteuning krijgen.
     
  • Schoolvis: Aquaponics leren: professionele aquaponics op zorgboerderij 'De Bekwame Boon'. Een project van vzw aPart, Urban Smart Farm (Smart Farmers: Agrado VOF). Op 8 juni 2017 om 11 uur opent het project Schoolvis op Boerderij De Bekwame Boon, Beekstraat 40, 9031 Drongen.
     
  • Stad Gent met het project Sociaal gemaakt met Ministry of Makers Oost-Vlaanderen, Weerwerk Gent, Labeur vzw, Ateljee vzw, boomin Sep, Marie Mees, Cas Moor, Atelier Bervoet (Aber), OCMW Gent Leerwerkplekken.

 

Nieuwsgierig naar deze en andere lopende projecten? Neem een kijkje op www.oost-vlaanderen.be/socialeeconomie. Ook het volledige reglement en het aanvraagformulier is er terug te vinden.

Geert Versnick gedeputeerde voor economie at Provincie Oost-Vlaanderen
Santina Driesen dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking at Provincie Oost-Vlaanderen