Skip to Content

Provincie geeft 75 000 EUR aan 11 toeristische evenementen die plaatsvinden in 2019

De deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen keurde subsidies goed voor 11 toeristische evenementen en dat voor een totaalbedrag van 75 0000 EUR. Het betreft evenementen in Lokeren, Kruibeke, Lochristi, Sint-Niklaas, Waasmunster, Temse, Eeklo, Dendermonde, Gent, Aalst en de Scheldevallei.

"Toeristische evenementen zijn ware publiekstrekkers. Ze hebben daardoor niet alleen een impact op de economische ontwikkeling van de regio, maar zijn ook sociaal-maatschappelijk van groot belang", zegt gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor Toerisme.

11 evenementen

 • De vzw Koveken (Lokeren) ontvangt 2 500 EUR voor de organisatie van de “Reuzenstoet Koveken” op 22 september 2019. In 2019 gaat deze reuzenstoet 50 jaar uit. Voor de jubileumeditie wordt gestreefd naar een reuzenstoet met 100 reuzen met reuzengroepen uit gans België, en ook uit Nederland en Frankrijk.
 • De vzw Bazel Parkt (Kruibeke) krijgt 2 500 EUR voor de organisatie van ‘Bazel Parkt’ op 24 augustus 2019. Dit internationaal straattheater- en muziekfestival laat straattheater, circus, muziek en onroerend erfgoed perfect samengaan in het kasteelpark Wissekerke. In 2019 wordt bijkomend geïnvesteerd in sfeerelementen en in mobiele acts om het feeëriek kader van het kasteeldomein nog meer in de verf te zetten.
 • Het Parktheaterfestival Lokeren ontvangt 2 500 EUR voor de organisatie van ‘Parkfestival Lokeren – internationaal openluchttheater’ op 26 mei 2019. Nieuw voor 2019 is de promotie om een bezoek aan het festival te combineren met een weekend in de regio. Dit initiatief fungeert dan ook als hefboomproject om meer verblijfstoeristen, boottoeristen en dagtoeristen aan te trekken, niet alleen in Lokeren zelf maar ook in de hele regio.
 • De vzw De vrienden van het Park (Lochristi) krijgt 5 000 EUR voor de organisatie van ‘De Tuindagen’. Dit evenement dat plaatsvindt in mei en in oktober, blijft het visitekaartje van de Oost-Vlaamse sierteelt. In 2019 wordt de nieuwe website in gebruik genomen.
 • De stad Lokeren en de gemeente Lochristi ontvangen 5 000 EUR voor de organisatie van ‘Festiveló- muzikale fietstocht B(l)oeiende streek’ op 30 juni 2019. De deelnemers fietsen op het fietsroutenetwerk van het Waasland van optreden naar optreden op bijzonder locaties  met verschillende muziekgenres gaande van klassiek tot wereldmuziek. Vermits beide gemeenten deel uitmaken van het toeristische sierteeltproject B(l)oeiende streek, worden de locaties kunstig versierd met creaties van lokale floristen.
 • Het kunstenplatform WARP mag 5 000 EUR verwachten voor de voor de organisatie van ‘Coup de Ville 2019’ van 15 augustus tot en met 6 oktober 2019. Dit driejaarlijks artistiek parcours zal in 2019 bestaan uit 15 à 20 bijzondere locaties tussen Sint-Niklaas, Waasmunster en Temse. Op iedere locatie worden (vaak nieuwe) kunstwerken tentoongesteld met telkens veel aandacht voor een ruime omkadering met lezingen en concerten.
 • De vzw Meetjeslandse Balloonmeeting ontvangt 7 500 EUR voor de organisatie van de internationale balloonmeeting ‘AVS Balloonmeeting-stad Eeklo’ op 27 en 28 juli 2019. Voor 2019 worden extra promotionele en inhoudelijke inspanningen voorzien om het ballonvaren verder buiten de regio te promoten. Zo wordt het event uitgebreid met de grootste nightglow in speciale vormen van België (ballonnen opblazen wanneer het donker is).
 • Het Regionaal Landschap Schelde-Durme mag 10 000 EUR verwachten  voor de organisatie van ‘Hoogtij – Feest in de Scheldevallei’ op 16 juni 2019. Deze opvolger van de ‘Scheldehappenings’ wil aan het begin van de zomer een buitenevenement zijn om de Schelde te leren kennen al varend, wandelend en fietsend. Er wordt ingespeeld op de beleving van de regio. In minimum 15 gemeenten wordt er een uniform baken opgericht als overkoepelende factor waar de optredens plaatsvinden of als startpunt voor wandelingen en fietstochten.
 • De vzw Bloemencorso Sint-Gillis-bij-Dendermonde  (Dendermonde) krijgt 10 000 EUR voor de organisatie van de 'Bloemencorso’ op 1 september 2019. Het unieke van de bloemencorso, waarvan er nog slechts drie in België bestaan, ligt in de visuele expressieve manier om bloemenpracht in de kijker te stellen. De corso wordt in 2019 live uitgezonden via Youtube en de aankondigingstotem wordt vervangen door een ledwall.
 • Het Vlaams Architectuurinstituut kan rekenen op 10 000 EUR voor de organisatie van ‘Het Festival van de architectuur’. Dit vindt in 2019 plaats in en rond Gent van 23 tot en met 29 september en heeft als thema ‘Verbind’, dat het belang van verdichting benadrukt. Het is een breed opgezet evenement deels gericht naar een professioneel publiek maar vooral in het slotweekend ook naar een breed publiek. Dit festivalweekend wordt ingezet met een spetterend feest en biedt verder een cultureel en artistiek programma in diverse Gentse musea. Het festival wordt dan afgesloten met de Dag van de architectuur waarop over heel Vlaanderen en Brussel de deuren openen van opmerkelijke gebouwen en boeiende ontwerpbureaus.
 • De VVV De Falluintjesstreek ontvangt 15 000 EUR voor de organisatie van de 50ste editie van het ‘Internationaal Folkloristisch Oogstfeest Pikkeling’ in Aalst van 24 juli tot 30 juli 2019. De belangrijkste facetten van dit volksfeest zijn de traditionele dans en muziek uit diverse landen, de internationale folklore, de veldactiviteiten en de streekgastronomie. Voor de 50ste editie komt er bijkomend een overzichtstentoonstelling en een feestbrochure.

De goedgekeurde projecten zijn publieksgericht, identiteits- en reputatieversterkend en hebben een provinciegrensoverschrijdende toeristische impact.

Contacteer ons
Eddy Couckuyt Gedeputeerde voor toerisme
Bart De Lepeleere dienst Economie
Eddy Couckuyt Gedeputeerde voor toerisme
Bart De Lepeleere dienst Economie
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent