Provincie geeft 132 826 EUR subsidie aan zes innovatieve projecten rond sociaal ondernemerschap

Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt sinds 2016 projecten die sociaal ondernemerschap in Oost-Vlaanderen bevorderen. De samenwerking tussen maatwerkbedrijven en klassieke bedrijven, die in de projecten centraal staat, leidt tot innovatieve en duurzame oplossingen op diverse terreinen en zorgt voor professionalisering bij de projectpartners. Zes maatwerkbedrijven ontvangen dit jaar een subsidie van de Provincie.

De volgende maatwerkbedrijven ontvangen elk een subsidie van maximaal 25 000 EUR voor projecten die in 2024 worden uitgevoerd:

  • Game Changer – Zonnehoeve Productions vzw (Nazareth) / Velleman Group nv (Gavere)
  • Met behulp van technologie de inzetbaarheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verhogen – Aarova vzw (Oudenaarde) / Trayco nv (Oudenaarde)
  • Samdam Belux en MAAAT reshoren het DTF-printen naar Aalst – MAAAT vzw (Aalst) / Samdam Belux nv (Aalst)
  • Innovatie in entreemat – De Kemphaan vzw (Hamme) / Debotex bv (Waasmunster)
  • Installatie inpersmachine – Ryhove vzw (Gent) / Basalte bv (Merelbeke)
  • Samen op zoek naar synergieën en extra afzetmarkten – De Dagmoed vzw (Geraardsbergen) / Bourdeaud’hui nv (Brakel)

"De vele samenwerkingen tussen maatwerkbedrijven en het reguliere bedrijfsleven staan garant voor industriële verankering in onze provincie. De introductie van nieuwe technologieën en innovaties, die in de goedgekeurde projecten voorop staan, vereenvoudigen moeilijk werk voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze subsidie ondersteunen we niet enkel inclusieve tewerkstelling, maar maken we de bedrijven sterker door de symbiose tussen technologie, menselijk kapitaal én economie.”

gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Economie

 Meer informatie over de projecten vind je in het bijgevoegde document.

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Economie
Petra Van Poucke dienst Ondernemen & Innovatie
An Vervliet gedeputeerde voor Economie
Petra Van Poucke dienst Ondernemen & Innovatie
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent