Skip to Content

Provincie brengt gevarieerd programma tijdens de Week van het Bos

9 tot 16 oktober 2022

Van 9 tot 16 oktober 2022 kan men in verschillende provinciale domeinen terecht voor een boeiend bosprogramma. Er is een ruim aanbod voor gezinnen met kinderen en volwassenen. Iedereen die graag in de natuur vertoeft en er meer over wil weten, is welkom bij de Provincie tijdens de Week van het Bos. Het programma-overzicht is te vinden op www.oost-vlaanderen.be/week-van-het-bos.

Het provinciebestuur beheert op zijn grondgebied een vijftiental bossen, groot en klein, in totaal goed voor zo’n 830 ha. Met slechts 5,5% bos is Oost-Vlaanderen een bosarme regio. Maar het provinciebestuur werkt hard om binnen deze legislatuur het aandeel bos en natuur in Oost-Vlaanderen op te krikken.

"We starten de Week van het Bos in Zottegem, in het prille provinciale Vogelzangbos dat we vorige winter aanplantten. Dit nieuwe bos is een perfect voorbeeld van onze continue inspanningen voor meer bos: met inheemse soorten, in een gevarieerd gebied en op wandelafstand. We nodigen buurtbewoners en geïnteresseerden uit voor een kennismaking en boeiende rondgang. Meer bos is nodig om de klimaatverandering te temperen, maar de Oost-Vlamingen hebben ook recht op nabije en toegankelijke natuur.

gedeputeerde Riet Gillis,  bevoegd voor Natuur

 

Voor iedereen met een hart voor natuur

Er is een ruim aanbod aan activiteiten voor gezinnen met kinderen in verschillende provinciale domeinen in o.a. Wachtebeke, Laarne, Merelbeke, Dendermonde, Zottegem, Zwalm en Ename. In Merelbeke en Zwalm kan men meedoen aan een combi-activiteit voor ouders en kinderen: terwijl de ouders op stap gaan met de gids kunnen kinderen knutselen of naar het spannende verteltheater in open lucht luisteren.

Voor volwassenen is de avondwandeling door het Gentbos in Merelbeke op vrijdag 14 oktober een absolute aanrader. Bossen zijn normaliter enkel toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De gidsbeurt ‘De donkere kant van het Gentbos’ biedt de unieke kans om ook het nachtleven in het bos te verkennen.

Voor lokale besturen biedt de Provincie op maandag 10 oktober een informatieve webinar aan ‘Hoe maak je een bos biodivers?’

Het merendeel van deze publieksactiviteiten is gratis. Snel inschrijven is de boodschap.

De pers is welkom: 

  • op zondag 9 oktober 2022 om 10 uur in Zottegem Vogelzangbos  (zie uitnodiging)

 

  • op vrijdagavond 14 oktober om 19 uur in het Gentbos in Merelbeke

Gedeputeerde Riet Gillis zal dan ook aanwezig zijn. 

Contacteer ons
Riet Gillis gedeputeerde voor Natuur
Sandra Leroy dienst Klimaat, Milieu en Natuur
Riet Gillis gedeputeerde voor Natuur
Sandra Leroy dienst Klimaat, Milieu en Natuur
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent