Provinciale toelage voor de aanleg van fietspaden in Gent, Sint-Niklaas en Stekene

Woensdag 1 augustus 2018 — De Provincie Oost-Vlaanderen kent een toelage toe voor fietspaden die Gent, Sint-Niklaas en Stekene willen aanleggen. 

"De Provincie wil iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen naar school, naar het werk of de winkel de fiets te gebruiken", zegt gedeputeerde Peter Hertog bevoegd voor mobiliteit. "Daarom ondersteunen we gemeenten bij de aanleg van nieuwe fietspaden."

Provinciale toelage voor de aanleg van fietspaden in Gent

De stad Gent wil fietspaden aanleggen langs de Papiermolenstraat en een onderdeel van de fietssnelweg F400 realiseren tussen de Noormanstraat en de Mahatma Ganhistraat.

Deze fietspaden maken deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk en komen dus in aanmerking voor een toelage van 100%. 

De Oost-Vlaamse deputatie kende een principiële belofte van toelage toe van 963 837,60 EUR als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden.

Provinciale toelage voor het aanleggen van fietspaden in Sint-Niklaas

De stad Sint-Niklaas wil fietspaden aanleggen langs de Vossekotstraat.

Deze fietspaden maken deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk.

Ze komen dus in aanmerking voor een toelage van 100%.

De Oost-Vlaamse deputatie kende een vaste belofte van toelage toe van 567 854,17 EUR, als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden.

Provinciale toelage voor de aanleg van fietspaden en herinrichten oversteek F41 in Stekene

De gemeente Stekene wil fietspaden aanleggen langs de Nieuwstraat en de oversteek van de F41 t.h.v. de Nieuwstraat heraanleggen.

De fietspaden maken deel uit van het lokaal functioneel fietsroutenetwerk.

Ze komen dus in principe in aanmerking voor een provincietoelage van 40%.

De Oost-Vlaamse deputatie kende een vaste belofte van toelage toe van 212 929,72 EUR, als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden.

Voor het heraanleggen van de oversteek F41 in de Nieuwstraat, fietscorridor op het voormalige LangeAfstandsFietspad (LAF), wordt door de Provincie een investeringssubsidie toegekend van 116 134,98 EUR.

 

Peter Hertog Gedeputeerde voor mobiliteit at Provincie Oost-Vlaanderen
dienst Mobiliteit Provincie Oost-Vlaanderen