Skip to Content

Provinciale erfgoedsites en zwembaden openen opnieuw voor het publiek

Vrijdag besliste de regering dat zwembaden en musea opnieuw open mogen vanaf morgen, dinsdag 1 december 2020.

De provinciale erfgoedsite Ename, Archeocentrum Velzeke, Mola Molencentrum in Wachtebeke en Scheepswerven Baasrode openen morgen dan ook de deuren.

De zwembaden van provinciaal domein De Gavers in Geraardsbergen en domein Puyenbroeck in Wachtebeke openen om technische redenen pas op donderdag 3 december 2020. 

Erfgoedsites open vanaf 1 december

"Het provinciebestuur is zeer verheugd dat de erfgoedsites terug open mogen. Ze bieden een welkome afwisseling in deze donkere dagen. De vaste collectie, de tijdelijke tentoonstellingen en de kinderprogramma’s bereiken maar hun doel als ze ook door publiek beleefd kunnen worden. Doordat we maar een beperkt aantal mensen tegelijk toelaten en we met reservaties werken, kan alles veilig verlopen."

gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Erfgoed

Op de Erfgoedsite Ename (Oudenaarde) kan men terecht in het pam, het Erfgoedcentrum en het Archeopark. In het Erfgoedcentrum loopt de tentoonstelling 'Spoorzoekers. Landschap vanuit de lucht', met bijbehorend kinderpakket. Het is er ook mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen van het erfgoeddepot.

In Velzeke (Zottegem) loopt in het Archeocentrum de tentoonstelling 'Landschap door.grond. 10 jaar archeologisch onderzoek in Zuid-Oost-Vlaanderen'. Men kan ook de nagelnieuwe en brandend actuele rondleiding boeken 'Hatsjoe… Gezondheid! Over gezondheid, hygiëne en pandemieën in de Romeinse tijd'.

Op de Scheepswerven Baasrode (Dendermonde) loopt 'Maritieme geschiedenis van Baasrode en van vzw Scheepvaartmuseum Baasrode'. De site is enkel te bezoeken in het weekend. 

En voortaan kan men ook weer binnenspringen in Mola Molencentrum als men iets te weten wil komen over molens in Vlaanderen. Open vanaf woensdag (sluitingsdag is dinsdag).

Surf naar www.oost-vlaanderen.be/erfgoedsites voor meer informatie en om een reservatie te maken.

Zwembaden open vanaf 3 december

"Ook goed nieuws voor de waterratten onder ons. Onze zwembaden openen de deuren op donderdag 3 december. Zwemlessen kunnen vanaf dan opnieuw plaatsvinden en ook zwemclubs en baantjeszwemmers zijn welkom.

gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen

In domeinen De Gavers in Geraardsbergen en Puyenbroeck in Wachtebeke zijn de sportbaden opnieuw open vanaf donderdag 3 december. Het duurt een paar dagen om het zwembadwater op te warmen en het zwembad zelf coronaproof te maken.

Het gaat om het:

  • 25 meter bad in De Gavers
  • 50 meter bad in Puyenbroeck

De peuterbaden, recreatiezones, recreatieve elementen zoals glijbanen zijn niet toegankelijk.

Er wordt slechts een maximum aantal zwemmers per zwemblok toegelaten. Reserveren is verplicht via www.degavers.be of www.puyenbroeck.be.

Contacteer ons
Annemie Charlier gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Nele Bogaert directie Erfgoed en Erfgoedsites
Peter Cornelis directie Recreatiedomeinen
Annemie Charlier gedeputeerde voor Erfgoed en Recreatiedomeinen
Nele Bogaert directie Erfgoed en Erfgoedsites
Peter Cornelis directie Recreatiedomeinen
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent