Skip to Content

Provinciaal domein Puyenbroeck schenkt 8 000 paaseitjes aan 10 woonzorgcentra in het Waasland

Door het coronavirus werd het Reuze Paaseierenfeest in provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke geannuleerd. 2000 zakjes, met telkens 4 paaseieren, waren al besteld. De Provincie besliste om deze uit te delen aan de bewoners en het personeel van verschillende woonzorgcentra in de regio.

Gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor de recreatiedomeinen, overhandigt op woensdag 8 april om 10 uur 25 dozen met chocolade-eitjes aan woonzorgcentrum Moervaartheem in Wachtebeke.

Een 100-tal dozen gaat naar Tehuis De Mey (Wachtebeke), wzc Sint-Pieter (Lochristi), wzc Sint-Vincentius (Zaffelare), wzc Sint-Eligius (Zeveneken), wzc Hof van Eksaarde (Eksaarde-Dorp). Ten slotte gaan 80 dozen met paaseitjes naar de woonzorgcentra Ter Durme, Hof Ter Engelen, Ter Lokeren en Hof Ter Clipsen (allen uit Lokeren).

"Het is dan wel paasvakantie, de personeelsleden van de woonzorgcentra blijven in deze moeilijke tijd hun beste beentje voorzetten. We zijn hen dankbaar voor hun moedige werk. En ook de bewoners zullen Pasen dit jaar heel anders beleven, zonder bezoek of paasfeest. Hopelijk kan deze chocolade-traktatie hun dag wat opfleuren."

Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Vorige week schonk de Provincie al 8 000 paaseieren van het afgelaste paasfeest van provinciaal domein De Ster aan Zorgpunt Waasland.

Contacteer ons
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Provinciaal domein Puyenbroeck Frederik Deny
Annemie Charlier gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Provinciaal domein Puyenbroeck Frederik Deny
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 535 686 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor o.a. economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, stedenbouw, mobiliteit, integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 1 maart 2021Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt MoensCopyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Gouvernementstraat 1
9000 Gent