Skip to Content

Provinciaal domein Puyenbroeck opent Blotevoetenpad

Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke opent vandaag het Blotevoetenpad, het eerste afgewerkte onderdeel van het nieuwe Landschapspark. Het pad is 220 m lang en moet bezoekers aanmoedigen om op blote voeten te wandelen.  

De opening van het volledige Landschapspark volgt later dit jaar.

"Het wandelen zonder schoenen op verschillende ondergronden heeft tal van voordelen. Je voelt de ondergronden beter, je zal trager en dus ook rustiger wandelen, het traint de spieren in je voeten en bevordert je natuurlijke gang. Je stimuleert ook de doorbloeding en de natuurlijke voetmassage krijg je er gratis bij."

gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen

Het concept is een mooie uitbreiding van de struinroute door het landschapspark. Het Blotevoetenpad geeft wandelaars de kans om de omgeving op een andere manier te benaderen en te beleven. Voor kinderen is het een leuke manier om de natuur te ontdekken. Zo lopen ze op stenen, takken, door modder, ... Op een bepaald punt in het Blotevoetenpad merken ze zelfs dat hun voetstappen een lekkere geur verspreiden.

Van struinroute tot Blotevoetenpad

Om aan de startplek te komen van het Blotevoetenpad vertrek je aan het Bezoekerscentrum aan Parking 1. Je wandelt rond de speeltuinen en zo kom je aan de poort van het Landschapspark. Van hier kan je de struinroute volgen door het Landschapspark. Je hebt hier geen plan voor nodig; je volgt gewoon de houten palen met okergele band. Hoe je van de ene paal naar de andere ‘struint’, kies je zelf. Zo kom je al heel wat avontuurlijke, speelse elementen tegen op weg naar het Blotevoetenpad. Eens daar aangekomen, doe je de schoenen uit en bewandel je het pad. Op het einde van het pad kom je uit aan het trekveer. Als je ook dit op blote voeten oversteekt, zijn je voeten opnieuw proper genoeg om je schoenen aan te trekken. 

Contacteer ons
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Provinciaal domein Puyenbroeck
An Vervliet gedeputeerde voor Recreatiedomeinen
Provinciaal domein Puyenbroeck
Over Provincie Oost-Vlaanderen

1 564 209 inwoners*, 2 982 km² en 60 gemeenten: dat is de Provincie Oost-Vlaanderen. Een regio waar het goed leven, wonen en werken is.

De Provincie heeft een eigen bestuur. De provincieraad maakt het beleid. De deputatie voert het uit. Daarvoor kunnen de gedeputeerden rekenen op de provinciegriffier en een duizendtal medewerkers. De gouverneur zit de deputatie voor en behartigt de federale en Vlaamse belangen in de provincie.

De Provincie is bevoegd voor onder meer economie, landbouw, mondiale solidariteit, wonen, erfgoed, recreatie, milieu, toerisme, onderwijs, ruimtelijke planning, omgevingsvergunningen, mobiliteit en integraal waterbeleid. In al die sectoren speelt de Provincie een rol als partner, initiatiefnemer of intermediair. Altijd strevend naar innovatie en verbetering van levenskwaliteit via de speerpunten ‘kennis werkt’ en ‘maak het mee'.

*Rijksregister 2023Gedeputeerde bevoegd voor communicatie: Kurt Moens

 


Copyright foto's: 

- geen vermelding van copyright: foto's zijn vrij te gebruiken door pers, andere gebruikers vermelden copyright Provincie Oost-Vlaanderen

- expliciete vermelding copyright bij foto: copyright moet overgenomen worden door pers en andere gebruikers

Provincie Oost-Vlaanderen
Charles De Kerchovelaan 189
9000 Gent